VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
10 leuke dingen die je weer kunt doen omdat het herfst is

10 leuke dingen die je weer kunt doen omdat het herfst is

Herfst: de bomen kleuren in alle tinten rood, geel en bruin, paddenstoelen schieten uit de grond en je voelt dat de natuur zich opmaakt voor de winter. De herfst leert ons dat er een tijd van vasthouden en een tijd van loslaten is. Het laat ons zien hoe mooi loslaten is. En je beseft dat het eigenlijk een prachtig seizoen is.

 

autum-let-go

Daarom hier een lijstje met 10 leuke dingen, dat ik vond op Bredabruist.nl en die je juist weer kunt doen nu het herfst is.

 

  1. Een strandwandeling maken

Heerlijk om uit te waaien aan het strand. Vooral als er een stevige wind waait. En daarna fijn in een strandtent op te warmen bij een warm haarvuur. Met een lekker hapje en drankje erbij.

 

2. Geurkaarsen branden

Geurkaarsen geven gelijk zo’n gezellig en huiselijk gevoel. Sommige mensen krijgen wel hoofdpijn van het branden van geurkaarsen, dus even proberen wat of welke er bij jou werken.

 

3. Comfort Food eten

Hartverwarmende en rustgevende gerechten waar je blij van wordt en die vaak niet zo ingewikkeld zijn om te maken. Op internet kun je tal van fijne recepten vinden, waar je prima mee op de bank kunt ploffen. Bijv. oma’s kippen- of erwtensoep. Of denk eens aan een ovenschotel of stoofpotje. Met of zonder vlees.

 

4. Genieten van de mooie natuur

De herfst is prachtig. Zoveel mooie kleuren in het bos. Mist en dauw die in de vroege ochtend over de weilanden hangen. Een perfect jaargetijde voor een gezonde wandeling. Let maar eens op wat dat met je humeur doet! Na een mooie wandeling voel je je energiek en vrolijk.

 

5. Warme chocomel drinken

Wat is er nu knusser dan een warme beker chocomel drinken, na zo’n fijne wandeling? Of als het buiten stormt en regent en jij lekker op de bank zit?

 

6. De wintesport boeken

Heerlijk op internet eens rondstruinen en plannen maken met je gezin of vrienden om op wintersport te gaan.

 

7. Openhaard aansteken

In mijn herinneringen van toen ik kind was, waren dat fijne momenten thuis: haard aan, kaarsen aan, warme chocomel en een spelletje doen. Lekker kneuterig en knus familiemoment. Dus steek de haard aan en genieten maar.

 

8. De hele dag in bed blijven

Tja, met kinderen doe je dat waarschijnlijk niet zo snel, maar op zondagochtend even wat langer blijven liggen,  met de kinderen erbij, is wel echt herfstig knus.

 

9. Films en series kijken

In de zomer is het zonde om veel binnen te zitten, want we willen dan zoveel mogelijk genieten van het mooie weer, maar als het buiten koud en guur, dan doen we lekker een marathon films of series.

 

10. Snoepen…

Tja, misschien niet de gezondste tip, maar ik kan wel erg genieten van pepernoten, speculaas en ook hartige lekkernijen als een heerlijk kaasje of kaasfondue. Je lichaam heeft in de herfst en winter ook wat meer warme gerechten en voeding nodig, maar ga niet volledig los. En maak daarna weer een goede wandeling. Zo blijf je in balans. En daarvoor helpt dit artikel: 9 tips voor gezond genieten met de Feestdagen

 

 

 

<<