VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
13 simpele ideeën voor een onvergetelijke verjaardag

13 simpele ideeën voor een onvergetelijke verjaardag

Voor kinderen is hun verjaardag de allermooiste dag van het jaar. De hele dag draait het om hen, de hele dag cadeautjes en verwend worden. Bij ons hangen er altijd slingers en ballonnen, gaat er een lekkere traktatie mee naar school en mogen ze ’s avonds zelf kiezen wat we eten. En ik smelt als ze dan ’s avonds moe in hun bed liggen en voor ze in slaap vallen nog even murmelen: “Mama, dit was de mooiste verjaardag ooit. Was ik morgen maar weer jarig.”

Geef je kind het gevoel de allerbelangrijkste persoon op aarde te zijn

Het is leuk om van die dag een heel bijzondere dag te maken. Het is de enige dag van het jaar dat het de hele dag om de jarige gaat en het is superleuk om je kind het gevoel te geven dat het de allerbelangrijkste persoon op de hele wereld is.

 Kleine familietradities, groot plezier

Natuurlijk kun je een verjaardagsfeestje organiseren via één van de vele organisaties die daarvoor zijn. Er zijn ontzettend veel leuke ideeën te vinden online. Maar het gaat niet alleen om het feestje. Het gaat er om dat die dag van begin tot eind speciaal is. Met kleine familietradities, die alleen plaatsvinden met verjaardagen en daarom zo speciaal zijn. Maak verschillende tradities voor iedere jarige en doe ze alleen op hun verjaardag, zodat het echt bijzonder blijft.

Heel leuk is het bijvoorbeeld om je kind te ‘interviewen’ op hun verjaardag. Wat ze leuk vinden, wie ze leuk vinden, waarop ze hopen in hun nieuwe verjaardag jaar. Het geeft heel vertederende en verrassende antwoorden. Leg het vast met een camera om nog eens samen terug te kijken.

 Nog 13 ideeën voor een bijzondere verjaardag:

 1. Ontbijt op bed met een verjaardag liedje en een versje bij ieder cadeautje
 2. Speurtocht door het huis naar de verjaardagscadeautjes
 3. Stel je voor dat je wakker wordt en je hele slaapkamer hangt vol met ballonnen! Dat is nog eens leuk wakker worden! Hang een lief kaartje aan iedere ballon met een verjaardag wens
 4. Als je kindje nog klein is, kun je de favoriete knuffels mee laten feesten. Geef ze allemaal een feesthoedje en zet ze op het bed van je kind. De reactie als je kindje wakker wordt, is fantastisch!
 5. Blaas ballonnen op met confetti erin: laat ze ‘knalen’ als de jarige binnenkomt. Happy birthday!
 6. Maak verjaardag muffins: voor één keertje een zoet ontbijt met versgebakken muffins (of je haalt ze gewoon de dag ervoor bij de bakker)
 7. Verjaardag ontbijt: bak een hele stapel pannenkoeken en versier ze met het favoriete beleg van je kind
 8. Iets lekkers in de broodtrommel mee naar school met een lief briefje (of bij je partner: mee naar het werk!)
 9. Maak met stoepkrijt een tekening net buiten de tuin en zet erbij ‘gefeliciteerd – naam-  met je verjaardag! Doe dit op meerdere plekken op de route naar school.
 10. Vier de start van de verjaardag door ballonnen, slingers en lieve berichtjes aan de buitenkant van hun slaapkamerdeur te plakken. Welkom op je verjaardag!
 11. Heb je er moeite mee dat je kind ouder wordt? ‘Blokkeer’ de deur van de woonkamer met crêpepapier. Ze moeten hier eerst doorheen ‘breken’ voordat ze bij de cadeautjes kunnen. Dat geeft een hoop plezier en verzacht het idee dat je kind ouder wordt en je het steeds meer moet loslaten.
 12. Een extra cadeautje onder het kussen voor het slapengaan
 13. Om een fantastische verjaardag af te sluiten, geef je je kind een ballonnen bad: blaas ballonnen op en stop er een ‘break light’ in, doe het licht uit en verras ze met een magisch bad

Simpel, goedkoop maar heel erg leuk!

Heb je zelf leuke familietradities met verjaardagen? Deel het hieronder in je reactie.

Ook leuk om te lezen: De 5 leukste verjaardagsfeestjes voor kinderen

2 reacties

<<