VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
5 x Lipstickmamaproof naar je werk

5 x Lipstickmamaproof naar je werk

Je kent haar vast, de moeder die ’s ochtends altijd elegant en workproof op het schoolplein staat om haar kinderen weg te brengen, ondanks een hectische ochtend waarin ze zorgt dat iedereen op tijd de deur uit is voor werk en school.

Maar dat lukt niet altijd. Omdat je kinderen zich moeten omkleden nadat er een beker melk of boterham met chocopasta over hun kleren is gegaan. Of omdat je vergeten bent de avond er voor de gymtassen klaar te zetten. Of omdat je de fiets- of autosleutels niet kan vinden. Of simpelweg omdat je je een keer hebt verslapen. Kan gebeuren.

Met deze tips ga je toch stralend en Lipstickmamaproof naar je werk!

 

1. Snelle start

Ook al heb je weinig tijd, vergeet niet te douchen. Ik kan ontzettend genieten van een lekker lange warme douche, maar als ik echt haast heb, is het een sport om zo snel mogelijk te douchen. Ik spring er snel onder, reinig mijn gezicht, was me met een lekkere douchegel, poets mijn tanden en klaar ben ik. Erna voel ik me in ieder geval fris en wakker en heb ik nog een beetje tijd om make-up en haar te doen.

2. Kies je producten

Wat wil je zeker niet overslaan op make up gebied? Ik ga bijvoorbeeld nooit zonder mascara de deur uit. Anders voel ik me zo ‘kaal’. Ook bronzing poeder en/of blush sla ik nooit over. Het geeft je een snelle, gezonde look.

Iedereen heeft zo haar eigen favoriete producten. Stop jouw ‘haast’-producten in een make up tasje bij elkaar, zodat je nooit misgrijpt. Bijvoorbeeld:

 • Foundation
 • Wenkbrauwpotlood
 • Eyeliner: vloeibaar of een potlood
 • Mascara
 • Blush en/of bronzing poeder
 • Lipgloss

Als je haast hebt, gebruik dan geen rode lipstick, maar transparante lipgloss. Oogschaduw is ook niet zo’n snelle mooimaker, maar wil je het toch, gebruik dan een glimmende variant en kies voor natuurlijke tinten, die zijn wat makkelijker te mengen en dan kan er weinig misgaan.

Zit je haar niet of moet je het eigenlijk wassen maar heb je geen tijd? Gebruik dan een droogshampoo. Je haar lijkt optisch schoon, wat voller en het kost weinig tijd. Even sprayen, snelle borstel erdoorheen en klaar.

3. Spelen met accessoires

Kies eens voor andere accessoires en je krijgt een heel andere look. Helemaal hip zijn mooie grote kettingen. En doe eens meerdere armbanden aan één arm. Speel met kleur, dikte, materiaal voor telkens een ander effect. Ook een sjaaltje is altijd mooi en geeft een alledaags shirtje een stijlvol tintje.

4. Beken kleur!

Werkende moeders met weinig tijd kiezen vaak voor zwart, grijs of bruin als basis voor hun outfit. En natuurlijk, met zwart zit je altijd goed. Chic en tijdloos en vrijwel iedereen kan het hebben. Maar durf eens te variëren en kies een dag in je werkweek voor kleur. Kies bijvoorbeeld voor groen- en blauwtinten bij elkaar of ga dit voorjaar en zomer voor de zwart-wit trend in combinatie met rood.

5. Een 15 minuten stappenplan

Met dit plan ben je als drukbezette vrouw in 15 minuten klaar en lipstickmamaproof. Helemaal je stralende zelf!

 1. Breng een voor jouw huid passende dagcrème aan op je gezicht
 2. Gebruik foundation als basis voor je make-up. Kies een kleur die past bij je huid, want het is niet de bedoeling dat je er bruin van wordt! Je gebruikt een foundation om oneffenheden en rode vlekjes weg te werken.
 3. Gebruik een wenkbrauwpotlood, hiermee ‘vorm’ je je gezichtsuitdrukking.
 4. Breng wat blush aan op je jukbeenderen en eventueel wat bronzing poeder voor een snelle, gezonde gloed
 5. Breng een beetje oogschaduw aan op je bewegend ooglid.
 6. Trek een lijntje met vloeibare eyeliner of een oogpotlood. Hierdoor lijken je ogen wat groter en kijk je wakker de wereld in
 7. Breng mascara aan op je wimpers aan de boven- en onderkant van je oog
 8. Maak het af met wat transparante lipgloss of een lipstick (let op: geen rood!)

En klaar voor weer een fantastische dag!

<<