VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
5 x waarom de sauna zo fijn en goed voor je is

5 x waarom de sauna zo fijn en goed voor je is

Herkenbaar? Nèt als je met een kop thee thee op de bank ploft om 5 minuten (liefst een half uur maar dat haal ik nooit) even relaxt een tijdschrift te lezen of gewoon domweg even voor je uit te staren, stommelen de kinderen van boven naar beneden: “ma-ham, kun je me even helpen met…mag ik een snoepje/tv-kijken/op de ipad spelen, wil je een spelletje met me doen?”.. enz. enz. En dus leg je je tijdschrift weer weg. Misschien lukt het vanavond…

Maar ’s avonds werk je toch nog maar even die paar werkmails weg, de was en de administratie, anders blijft die berg zich maar opstapelen. Of je man heeft bedacht om samen een filmpje te kijken. Tja, ook belangrijk om je relatie leuk te houden. Dat tijdschrift en de ‘me-time’ moeten dus nog maar even wachten.

Me-time heb je nodig

Maar die tijd voor jezelf is wel belangrijk. Want juist door goed voor jezelf te zorgen, zal je merken dat je leven een stuk meer ontspannen wordt. Als jij relaxt bent, is de wereld om je heen relaxt.

De sauna is één van mijn favoriete me-time momenten om op te laden. Heerlijk ontspannen en niets aan mijn hoofd. En daarnaast is de sauna ook gewoon goed voor je.

relax sauna

Hieronder 5 redenen waarom dat zo is:

1. Tegen pijn

Heb je last van gewrichtspijn of spierpijn? Dan is regelmatig de sauna bezoeken erg goed. Niet alleen nemen je klachten af, je spieren worden door de warmte ook soepeler en verzuurde spieren herstellen sneller. Nog een voordeel is dat ook wondjes eerder hersteld zijn.

2. Goed voor immuunsysteem

Ben je snel ziek of verkouden, ook dan is een bezoek aan de sauna een aanrader. Door de hitte maakt je lichaam namelijk meer witte bloedcellen aan waardoor je beschermd wordt tegen allerlei bacteriën en ziekten.

3. Rustgevend

Hoewel het lichaam tijdens een sauna dag best hard werkt, is het ook rustgevend voor lichaam en geest. Het bloed wordt namelijk van veel zuurstof voorzien en de snellere doorbloeding heeft goede invloed op al je organen, waaronder de hersenen. Je voelt je hierdoor geestelijk fit en vol energie.

4. Gezonde en schone huid

Door de sauna worden je bloedvaten wijder en flexibeler waardoor er meer bloed naar de huid wordt vervoerd. Hierdoor wordt je huid beter gevoed en herstelt de huid sneller van wondjes. Doordat je poriën gaan open staan, raak je afvalstoffen kwijt en reinig je je lichaam van binnen. Je huid gaat meer stralen en krijgt een gezonde gloed.

5. Gezellig

Voor je gezondheid kun je prima alleen naar de sauna gaan, maar het is veel gezelliger natuurlijk om met een vriendin of je (schoon)zus te gaan. Relaxen, bijkletsen en ondertussen ontspannen en opladen.

Met de Nederlandse sauna cadeaubon kun je terecht in meer dan 65 sauna’s en wellness centra. In mooie omgevingen vind je er alle ingrediënten om te ontspannen. Van whirlpools en sauna’s tot beautybehandelingen en massages. Bijvoorbeeld een heerlijke hot stone massage. Met een lekker hapje en drankje is je dag compleet.

hot stone massage

Foto: Clare Adams

Verwen je jezelf en/of een andere mama op zo’n heerlijk ontspannen dagje!

<<