VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
6 back to school tips: zo ben je goed voorbereid

6 back to school tips: zo ben je goed voorbereid

back to school kids

Aankomende maandag gaan de basisschool kinderen in het Noorden van ons land alweer back to school! De kinderen in Midden-Nederland starten de week erna en hier in het Zuiden hebben de kinderen nog 2 weken vakantie.

Na een zeer geslaagde vakantie moeten ook wij dan toch op een zeker moment weer langzaam in het school- en werkritme komen. Zelf ben ik maandag alweer aan de slag gegaan, maar ik probeer het relaxte vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Hoe? Lees enkele tips in 8 x zo overleef de after vakantie dip’.

 

Met onderstaande tips beginnen jij en je kind in ieder geval goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar:

 

1. Start langzaam weer met het gewone ritme.

Gingen de kinderen in de vakantie heel laat naar bed, dan is het slim om dit in de laatste vakantieweek elke avond wat meer te vervroegen, zodat ze weer op hun normale tijd naar bed gaan op het moment dat school weer beginnen.

 

2. Herhaal en oefen met de schoolstof van het afgelopen jaar.

Onze zoon gaat naar groep 7 en onze dochter naar groep 5 en om alvast wat te wennen, kun je weer een (klein) beetje oefenen met de lesstof. Een leuk programma hiervoor is Squla. Met veel quizzen en games oefent je kind op een heel leuke manier met de lesstof.

 

3. Praat met je kind over het nieuwe schooljaar.

Misschien vind je kind het nieuwe schooljaar best een beetje spannend. Of heeft hij of zij er veel zin in? Wat lijkt hem of haar het leukste om te doen. Wat vind hij of zij spannend?

 

4. Breng de schoolspullen in orde.

Check of de gymschoenen en gymkleding nog passen of koop nieuwe. Koop eventueel een agenda, nieuwe etui, pennen, gum, elastomap, tas, broodtrommel e.d. Dit is het moment om het te kopen, want we hebben enkele mooie acties voor je (kijk hier voor onze speciale back to school kortingsacties! En heel fijn, je shopt het allemaal vanuit je luie stoel!
Mijn dochter is in ieder geval absoluut fan van deze Violetta etui!

Violetta etui

5. Doe inspiratie op voor de lunchtrommel.

Blijft je kind een of enkele dagen over op school, dan is het leuk om een lekkere en gezond gevulde broodtrommel mee te nemen. Maar elke keer dezelfde bruine boterhammen en een appel is wel wat saai. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest voor inspiratie.

 

6. Zet alle schoolafspraken meteen in de (familie) agenda.

Wanneer je aan het begin van het schooljaar de schoolkalender ontvangen en gelijk alle vakanties, vrije dagen, festiviteiten in de (familie)agenda zet, heb je tijdig inzicht wanneer er iets staat te gebeuren, er een studiedag is en je opvang moet regelen of vrij moet nemen van je werk. Bijzonder handig hiervoor is de Family survival Planner of de Kidsproof familyplanner van Gezinnig.

Family Survival plannerKidsproof Familyplanner

 

 

Geniet nog even van de vakantie en ik wens alle werkende mama’s en hun kinderen een fijn nieuw schooljaar toe!

<<