VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
6 goed-genoeg traktatietips

6 goed-genoeg traktatietips

Je kind is morgen jarig en je bent de traktatie helemaal vergeten. Je hebt het de laatste dagen veel te druk gehad met je werk en je inspiratie is ook ver te zoeken. Snel nog even naar de supermarkt dan, gelukkig is die tegenwoordig tot 22.00 uur open. Met een doosje rozijntjes en daar omheen een leuk strikje gaat je kind de volgende dag naar school. Eigenlijk schaam je je een beetje, want je hebt je er wel heel makkelijk vanaf gemaakt. Maar als je je kind ’s middags komt ophalen, blijkt iedereen ervan gesmuld te hebben.

De mooiste en creatiefste traktatie! Voor wie doe je het eigenlijk?

Het lijkt wel of de traktaties voor je kinderen ieder jaar mooier en creatiever moeten worden. En het moet er vooral uitzien alsof je úren hebt geknutseld en in de keuken gestaan. Met een foto van je kind erop en een cadeautje voor iedereen om mee te nemen naar huis. Maar waarom eigenlijk? En voor wie?

Vroeger kreeg je een mandarijntje of een doosje rozijntjes als traktatie. Of een prikker met een stukje kaas en worst en wellicht nog een klein spekje. Grote kans dat je het eigenlijk niet meer precies weet. En heb je er een trauma aan overgehouden? Natuurlijk niet.

Hoe erg is het eigenlijk als je kind niet met de mooiste zelf geknutselde traktaties aankomt? Vaak is het in 3 tellen opengemaakt en zit het al in hun mond, voor ze het goed hebben bekeken. Daar gaat al je noeste arbeid. Houd het lekker simpel en makkelijk. Het gaat erom dat je kind zich speciaal voelt op zijn of haar verjaardag, niet of het de mooiste traktatie heeft (zie ook artikel ‘13 simpele ideeën voor een onvergetelijke verjaardag’.

Succes verzekerd met deze goed-genoeg traktatietips:

  1.  ‘biertje?’: plastic bekertjes met onderin een laagje kaasknabbels en daarop een twee-duimen-dikke schuimlaag van popcorn. Zet alles op een groot dienblad op mooie bierviltjes (vriendelijk vragen bij de slijter of het plaatselijke café). Succes verzekerd!
  2. Mandarijnen muisjes: teken met zwarte viltstift de ogen, neusje en snorharen op de mandarijn en maak de staart van dropveter vast met een sateprikker.
  3. Mandarijnen mannetjes: teken het gezichtje op de mandarijn en maak een hoedje van een dropveter (platleggen op het hoofdje) en een marshmellow en steek vast met een prikker. Eventueel, als je iets meer tijd hebt, kun je er nog een prikker insteken met een vlaggetje eraan en daarop de naam en leeftijd van je kind zetten: ‘hoera, -naam- xx jaar’.
  4. Kleine knapzakjes: koop voldoende kleurpotloden en gekleurde servetten. Leg iets lekkers (minizakje snoep maar kan ook iets gezonds zijn) in het midden van een servetje, vouw de 4 punten naar elkaar toe tot een zakje, bind er een elastiekje omheen en met het elastiek ook een potlood. Superleuk, erg makkelijk, de avond ervoor klaar te maken en je kind kan meehelpen.
  5. Kaas voor het muisje: koop van die zachte muizensnoepjes en snijd een berg kaasblokjes. Leg de blokjes kaas op een grote schaal en leg de muizen met hun neuzen richting de kaas daar omheen.
  6. En wil je het helemaal simpel?: koop gewoon verpakte koekjes, mini ontbijtreepjes, kleine marsjes, twix, snicker en leg alles op een met gekleurde servetjes bedekte schaal. Prik er eventueel nog een parapluutje of vlaggetje in. Het ziet er feestelijk uit en je bent zo klaar!’

 

2 reacties

<<