VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Ben jij al lente proof?

Ben jij al lente proof?

Heerlijk, het is lente! De temperaturen gaan weer iets omhoog en je merkt dat de energie van mensen ook weer omhoog gaat. Veel werkende mama’s die ik ken hebben een hekel aan schoonmaken. Gezin, werk en hobby’s vragen je aandacht. Maar nu het weer lente is, krijg ik juist zin en energie om van alles aan te pakken. Krijg jij ook de kriebels als het mooier weer wordt? Het gevoel dat je je huis en tuin van al het winterstof wilt ontdoen? Met deze 8 tips ben je snel klaar en kan het genieten van de lente beginnen!

De grote lenteschoonmaak

Tot ver in de 20ste eeuw was de grote schoonmaak een begrip in Nederlandse huishoudens. Twee keer per jaar – voor Pasen en aan het eind van de zomer – maakten vrouwen hun huis van boven tot onderen schoon. Omdat er tegenwoordig veel betere schoonmaakmiddelen zijn, is de tweejaarlijkse grote schoonmaak niet meer echt nodig. Maar het kan geen kwaad om één keer per jaar alles grondig op te ruimen en schoon te maken. Zowel in je huis als in je tuin.

Bij Fonq.nl hebben we de perfecte spullen gespot die je kunnen helpen!

Opruimen schept orde in de chaos en ruimte in je hoofd

1. Werk van boven naar beneden. Ruim de zolder, kelder en voorraadkast op.
Wees rigoureus! Kapotte huisraad of spullen die je al in geen jaren hebt gebruikt, vangen alleen maar stof en nemen plek in beslag. Gooi het weg of breng het naar de kringloop voor een tweede leven. Doe dit ook met kleding. Berg spullen waar je nog geen afscheid van kunt nemen op in speciale dozen. Schrijf op de dozen wat er in zit en zet ze op zolder, achter in de kast of in de schuur.

2. Zoek je papieren uit, bewaar wat belangrijk is en doe de rest bij het oud papier.

9511258_ml

Schoonmaken zorgt voor een heldere blik

3. Overal gaat stof zitten. Nu is het tijd voor een frisse wind in huis. Zet alle ramen open, haal spullen van de muur en maak alles stofvrij. Maak de radiatoren schoon. Overal goed stofzuigen en daarna een vochtige doek er grondig overheen en alles is weer blinkend schoon.

4. Zeem je ramen. Door de zonnestralen zie je goed dat ze eigenlijk helemaal niet zo schoon zijn. Met een goede ruitenreiniger is al het vuil zo verdwenen.

5. Was je gordijnen – of breng ze naar de stomerij. Reinig je tapijt, kleden of bekleding. Was je kussens, dekbedden en molton of breng ze naar de stomerij.

Lenteschoonmaak

Vergeet de tuin niet

6. Maak je tuin lente klaar met mooie potten en fleurige bloemen.

7. Met een hogedrukreiniger maak je alle tegels in je tuin weer goed schoon.

Of begin een eigen moestuintje. Dat is nu helemaal hip. Leuk om samen met je kinderen te doen en de fijnste groenten en kruiden zelf te zaaien en zien groeien. Heerlijk, puur en gezond uit eigen tuin. De meeste kinderen vinden het super om hun eigen groenten te zien groeien, in een grotere of kleinere tuinkas bijvoorbeeld.

Lente -jongentje geeft planten water

Breng de lente naar binnen

8. Als alles schoon en opgeruimd is, doen frisse kleuren en geuren in huis de rest om jou een echt lente gevoel te bezorgen. Een paar mooie kussens op de bank of een mooie vaas met geurige en kleurige bloemen.

lenteschoonmaak bloemenLenteschoonmaak - kussens

Wat doe jij het liefst als de lente begint?

Tagged

<<