VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Apps die je echt helpen voor betere werk-privé balans

Apps die je echt helpen voor betere werk-privé balans

Weinig tijd? Stress om alles gedaan te krijgen op je werk en thuis? Bang dat je van alles vergeet? Met deze apps organiseer jij je boodschappen, je maaltijden, vakantie inpaklijst, to do lijstjes en nog veel meer in een handomdraai voor een betere werk-privé balans. En dan heb je ook nog tijd om een 7 minute workout te doen of die mooie foto’s van je kinderen te bewerken.

De apps zijn gratis, tenzij anders vermeld. De apps hebben soms verschillende namen, afhankelijk van het besturingssysteem van je telefoon. Ik heb een Windows Phone, dus heb me vooral daarop gebaseerd. De apps zijn verkrijgbaar in de App store, Google play store of Windows marketplace.

1. Packing List

Een erg handige app om de inpaklijst voor je vakantie te maken. Allerlei categorieën en veel items staan er al in, maar je kunt ook items toevoegen en bovendien de lijst delen met je partner. Je kunt de app gratis proberen en als het je iets lijkt, koop je hem voor € 2,99.
De verglijkbare app voor iOS heet GetPacked.

2. ToDo Free

We zijn druk met werk en gezin en dan vergeet je nog wel eens iets. Een handige app om je daarbij te helpen is ToDo Free. Je kunt één lijst maken, maar ook verschillende: eentje voor je to do dingen op je werk, eentje voor het huishouden, eentje voor verjaardagen en cadeautjes enz. Geef zelf de deadline en prioriteit aan. Voor iOS heet de app Things en deze is razend populair. Al je afspraken en to do lijstjes overzichtelijk in één app.

3. Boodschappie

Met Boodschappie maak je gemakkelijk meerdere boodschappenlijstjes. Of importeer een lijstje vanuit je email. Ook kun je aanbiedingen toevoegen van een aantal supermarkten, hoewel dit nog niet altijd optimaal werkt. Sorteer je lijstje handmatig, op alfabet of doorgestreepte items. De app voor iOS heet Appie.

4. Thuisbezorgd.nl

Je hebt tot laat gewerkt, de kids net op tijd bij de opvang opgehaald en geen tijd meer om te koken? Of gewoon een keer geen zin? Bestel eenvoudig je maaltijd via deze app. Je kunt bestellen bij duizenden restaurants in Nederland en meestal wordt je maaltijd binnen 30-45 minuten bezorgd. De app onthoudt je laatste bestelling, dus dan bestel je nog sneller.

5. Parkmobile

Nooit meer een parkeerboete? Of van tevoren moeten inschatten hoe lang je ergens geparkeerd staat en vaak te veel betalen? Geen gedoe meer met geld of pin, maar eenvoudig de parkeertijd aan- en afmelden via deze app. Aan het eind van de maand reken je de parkeerkosten af via automatische incasso of creditcard. Erg handig en je betaalt alleen de werkelijk geparkeerde tijd plus € 0,30 transactiekosten. Beschikbaar voor iOS, Android en Windows.

6. EHBO

De app van het Rode Kruis. Veiligheid gaat voor alles. De schrik van elke moeder is dat je kind iets overkomt en een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Met deze app heb je altijd de juiste EHBO instructie op zak. Wat moet je doen en ook, wat moet je níet doen? Voor moeders met kinderen zeer fijne app om te hebben.

7. 7 minute workout

Dé populaire app van dit moment! Geen tijd om te sporten? Stop maar met alle excuses, want met 7 minuten per dag, waar en wanneer je maar wilt, kom ook jij in shape! Beschikbaar voor iOS en Windows maar bij Windows kost de app € 0,99 en werkt het geluid niet altijd. Vergelijkbare apps voor Windows zijn de gratis app 7 minutes workout of Workout 7, die ook € 0,99 kost.
Je kunt natuurlijk ook de app Pedometer gebruiken. De stappenteller op je telefoon.

8. Picture Perfect

Je wilt al die mooie momenten van je kinderen niet vergeten en legt ze vast om nog vaak terug te kijken. Onmisbaar is dan een goede foto app om al die prachtige foto’s van je kinderen te bewerken en te delen. Er zijn veel verschillende apps, maar ik gebruik graag Picture Perfect of Photo Editor van Windows. Je hebt er geen photoshop kennis voor nodig en de apps hebben veel mogelijkheden. Voor iOS zijn er heel veel verschillende apps. Probeer er verschillende om te zien welke je het prettigst vindt.

Heb je een tip voor een goede app die je leven een stuk gemakkelijker maakt? We horen het graag hieronder in een reactie.

<<