VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Australie: over strand, wijn, bbq en active wear

Australie: over strand, wijn, bbq en active wear

We zijn alweer bijna twee weken thuis en ik heb een beetje heimwee. Heimwee naar een fantastisch mooie reis die we maakten naar Australië. Met een tussenstop op tropisch Bali op zowel de heen- als de terugweg. Mijn zwager en schoonzus wonen met hun gezin al vier jaar in Australië, in Brisbane, en wij gingen ze nu eindelijk opzoeken. Mèt toestemming van school en de nodige huiswerkopdrachten mee, dat dan weer wel.

 

Australië is een enorm groot land, Europa past er met gemak in, en met ontzettend veel mooie plekken. Het is een land met een heel relaxte sfeer, waar mensen genieten van wijn en bbq, trots zijn op hun land, maar ook een heel ‘active way of living’ hebben. Er wordt veel gesport, vaak al voor werktijd, en veel vrouwen lopen de hele dag in hun ‘active wear’.

 

Kaketoes, slangen en pademelons

Wij hebben slechts een deel van Queensland kunnen zien, maar dat was al geweldig. Subtropisch regenwoud in Lamington National Park met prachtige kaketoes, die je alleen daar ziet, mooie watervallen en slangen… Iedere keer als we een wandeling door de natuur gingen maken, riepen we ‘stampen!’ want ons was gezegd dat slangen daardoor weggaan. Het zal er best raar hebben uitgezien: 4 volwassen en 4 kinderen in een rij, stampend door het regenwoud. Maar gelukkig geen slang gezien. Wel pademelons. Wat?? Nou, een klein soort wallabie, familie van de kangoeroe. Hieronder even een fotootje.

In Lamington National Park

Iedereen heeft zo zijn vakantievoorkeuren, maar voor mij hoort ruimte bij vakantie. En dat hebben ze in Australië! We hebben eindeloze stranden en prachtige vergezichten over zee gezien op Moreton Island, bij Byron Bay en Town of 1770. Zet mij op zo’n plek en ik heb een instant vakantiegevoel.

En zoals je hier ziet, mijn dochter ook.

Moreton Island

Maar de natuur was natuurlijk niet het enige wat deze reis zo bijzonder maakte. Het was de combinatie van vier weken weg zijn uit Nederland, het mooie land, de relaxte sfeer en het doorbrengen van die tijd met familie. Zo lang zo samen zijn, is bijzonder. Intensief. Minder vluchtig dan het soms in Nederland kan zijn.

 

We vierden Kerst in Byron Bay, het meest oostelijke puntje van Australië, en surften op de golven (eh, zoonlief deed een dappere poging, ik vond kijken al heel leuk) onder het toeziend oog van de helikopters boven water die hun ‘haaien alert’ vluchten uitvoerden.

Surfen bij Byron Bay

Proosten met Oud en Nieuw deden we in Noosa waar we het nieuwe jaar inluidden met een bbq en met onze voeten in het zand en het zoute water van de Noosa rivier.

 

En in Town of 1770 lijkt de tijd echt stil te hebben gestaan sinds James Cook daar in 1770 aan land ging en zo Queensland ontdekte. ’s Ochtends een stukje hardlopen over het grotendeels verlaten strand was inspannend èn rustgevend.

Strand bij Agnes Water/Town of 1770

Ook in Brisbane viel de relaxte sfeer op. Het is een grote stad, maar ademt een relaxtheid uit die ik heel bijzonder vind. De Brisbane rivier kronkelt als een slagader door de stad en heeft niet alleen een functioneel nut, maar ook een recreatieve. In ‘Brissie’ recreëren de mensen op Southbank, een aangelegd strand met zwembaden aan de rivier.

Brisbane

Southbank

 

Active moms in active wear

Maar bovenal hebben we ook heel veel gelachen. Om oude grappen, om nieuwe grappen. Om de kinderen die lekker bijdehand waren en de leukste spelletjes en verhalen bedachten. Om het ‘weerwolven’ en ‘Marco’ ‘Polo’ . Om het toepen zoals vroeger. En om al die ‘active moms’ die de hele dag in hun active wear lopen. Niet alleen ga je sporten in je sportkleding, welnee, je houdt het gewoon lekker aan achter de kinderwagen of als je naar de supermarkt gaat. En dan vooral kleding van Lorna Jane, hét Australische merk voor fitness- en sportkleding voor vrouwen. Ik ben fan!

In je active wear

Back to reality

Afscheid nemen is nooit leuk, maar we nemen de herinneringen mee en kijken terug op een geweldige periode, waarin we veel hebben gezien en gedaan en de onderlinge band voor altijd is verstevigd. We hebben veel gelachen, met veel wijn en bbq. Yolo! Mijn eigen ‘active way of living’ om de wijn- en bbq kilo’s aan te pakken, pak ik nu na de vakantie wel weer op!

Me

2 reacties

 1. Avatar
  Tikva - Gezin op Reis februari 22, 2016

  Wow dat klinkt al een hele mooie reis. Jammer dat het van de leerplicht niet elk jaar mag.

  • Avatar
   Cecilia februari 24, 2016

   Haha, ja dat is heel jammer! Maar gelukkig kunnen we wel even teren op deze reis

<<