VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Avondvierdaagse

Avondvierdaagse

“De paden op, de lanen in. Vooruit, met flinke pas!”

Zingen heb ik de kinderen nauwelijks horen doen, maar ja hoor, de medailles zijn weer in de pocket! En warempel, we hebben het de hele avondvierdaagse droog gehouden. Geen spatje regen gevallen, geen bliksemflits of donderwolk gezien!

Maandag 19 mei om 18.15 uur klonk het startsein voor de avondvierdaagse 2014! Erg leuk hoor, die avondvierdaagse, maar het houdt niet echt rekening met ons werkende moeders.

De start is namelijk altijd rond een uur of 18.00. Begrijpelijk, want anders liggen de kinderen iedere avond wel erg laat in bed en ze moeten de volgende dag natuurlijk gewoon weer naar school. Maar het vraagt wel enige organisatorische planning als er ook gewerkt moet worden. Het is iedere avond weer een uitdaging om op tijd bij het vertrekpunt te zijn.

Eten bijvoorbeeld: in het weekend ervoor kook ik voor 2 dagen, we doen een dagje omelet met salade en een dagje soep met brood. Allemaal nog enigszins verantwoord, wat dan weer teniet wordt gedaan door de traktaties die uitgedeeld worden en de snoepjes/koekjes/pakjes drinken die de kinderen zelf meenemen in een rugzakje. Het lijkt soms wel de snoep vierdaagse!
Afijn, ik houd het er maar op dat de kids toch ook 20 km wandelen in een week. Dat is meer dan ik zelf hardloop in een gemiddelde week.

017

Dit jaar ben ik ook gezwicht voor de sinaasappel met pepermunt. Prima als dorstlesser, maar ik vind het toch wat gek, al die kinderen lebberend aan een zakdoek met daarin een paar pepermuntjes gedrukt.

sinaasappel met pepermunt

Ik loop mee voor de kinderen maar vooral voor het sociale gebeuren: ouders, broertjes/zusjes (al dan niet in wandelwagen of draagdoek), grootouders en zelfs huisdieren vergezellen de kinderen. Dus als je niet naast je eigen kinderen loopt, die waarschijnlijk rennend en twee keer de afstand afleggen, dan ga je gewoon voor een gezellig praatje met die leuke ouder.

Op naar de avondvierdaagse 2015!

<<