VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
De 10 leukste vriendinnenuitjes

De 10 leukste vriendinnenuitjes

Vriendinnen. We kunnen niet zonder en dat weten we. De band met je beste vriendinnen is nu eenmaal anders dan met je partner. Ze kennen je door en door en weten dingen van je die niemand anders weet. Beste vriendinnen luisteren naar elkaar en horen ook wat er niet gezegd wordt. En je hoeft elkaar niet iedere dag te zien om te weten dat je er voor elkaar bent. Redenen genoeg om die band te koesteren en daarvoor selecteerden we 10 superleuke vriendinnenuitjes.

 

1. Wellness resort

Met stip op één als leukste vriendinnenuitje: het wellness resort. Laat even de boel de boel en ga lekker een hele dag badderen en luieren; totale ontspanning! De meeste wellness centra hebben een ruime keuze aan sauna’s, kruiden- en stoombaden. Tussendoor is het heerlijk relaxen in de rustruimtes. Of reserveer een heerlijke massage of andere speciale behandeling. Na zo’n dag voel jij je totaal relaxed én ben je weer helemaal bijgekletst met je vriendinnen.

2. High tea

Ga eens heerlijk theeleuten met je vriendinnen! Met alles erop en eraan natuurlijk; scones met ‘clotted cream’ en jam, brownies, sandwiches en meer van dat soort lekkers, vaak met een ruime keuze uit diverse soorten thee. Een echte aanrader!

3. Korte skivakantie

Het ultieme vriendinnenuitje, we spreken uit eigen ervaring, is een lang weekend of midweek skiën. In de bergen ben je er even helemaal tussenuit en lijken werk en gezin even heel ver weg. Quality time met je vriendinnen gegarandeerd! Het feest begint al zodra je samen in de auto of bus stapt (of vliegtuig, voor de luxe reizigers onder ons). Overdag sportief de pistes af en ‘s avonds gezellig een hapje eten of maar meteen die leuke après-ski bar in… Na een paar dagen kom je uitgeput maar toch vol energie weer thuis!

4. Tapas eten

Leuk weetje; het werkwoord ‘tapar’ betekent letterlijk ‘bedekken’, en tapa is dan ook letterlijk te vertalen met ‘deksel’. Waarschijnlijk komt de naam ‘tapa’ dan ook voort uit de oude Spaanse gewoonte om een glas wijn of ander aperitiefdrankje af te dekken met een stukje brood of plakje ham, dit om te voorkomen dat er bijvoorbeeld vliegen in het glas terecht zouden komen. Tegenwoordig worden met tapas meestal verschillende kleine mediterane hapjes bedoelt en zijn er ook in Nederland veel goede tapasrestaurants te vinden. Een heerlijk avondvullend uitje voor jou en je vriendinnen!

5.Bootje varen

Van een weekend met een zeilclipper over het IJsselmeer tot een sloepje door de Biesbosch. Ook leuk; huur een bootje in Amsterdam en ga zo de grachten door. Om in dezelfde sferen te blijven kun je ook overnachten op een boot. Meestal geen luxe zo’n hut, maar wel beregezellig!

6. High wine

Een proeverij van diverse wijnen begeleid door verschillende hartige hapjes of kleine gerechtjes. Ontdek samen hoe de wijnen en de gerechten elkaar aanvullen en versterken. Dat is genieten van verrassende smaakcombinaties én goed gezelschap!

7. Tassenmuseum

Een ideaal uitje voor de fashionista’s onder ons; Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam! Met een collectie van meer van 4000 tassen is dit het grootste tassenmuseum ter wereld. Ontdek 500 jaar geschiedenis van de tas; van geitenleren buidel uit de 16e eeuw tot avondtasjes, hand- en schoudertassen van hedendaagse modehuizen en ontwerpers zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Ook te combineren met een heerlijke Fashion High Tea of stijlkamerlunch (vanaf 10 personen).
Voor meer informatie kijk op www.tassenmuseum.nl.

tassenmuseum

8. Chocolade-uitje

Van chocolade worden wij mama’s vrolijk! Een uitje met dit thema is dus altijd een succes. Denk aan een workshop bonbons maken of organiseer thuis een chocoladefondue. Ook lekker, een verzorgend chocolademasker, om zelf te maken of kant en klaar van de drogist. Wist je trouwens dat er bijvoorbeeld ook hot chocolate massages en complete chocolade arrangementen worden aangeboden bij verschillende wellness centra? Voor de ultieme verwennerij!
Voor meer originele chocolade-uitjes kijk op www.chocoloca.nl. Choco Loca verzorgt verschillende chocolade-activiteiten, zowel op locatie in Den Bosch of op een ander afgesproken adres met de Choco Loca Bus.
Helemaal leuk: nodig je vriendinnen uit met een chocoladebrief! Kijk bijvoorbeeld op www.chocoloco.nl voor de mogelijkheden.

9. Citygame Gooische Vrouwen

Waan je in de wereld van glitter en glamour en doe mee aan de Citygame Gooische Vrouwen. De citygame bestaat uit een aantal hilarische spelopdrachten in een willekeurig stadscentrum, zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Trek alles uit de kast en ontdek de Gooische vrouw in jou!
Voor meer informatie kijk op www.1001citygames.nl/citygame-gooische-vrouwen.

10. Puzzeltocht in een eend

Ben jij ook zo verliefd op de nostalgische 2CV ofwel lelijke eend? Dan is een puzzeltocht in een eend misschien een goed idee. Inclusief leuke vragen en opdrachten voor onderweg. De tochten gaan over kleine weggetjes door de mooiste gebieden van Nederland en vaak zijn een lunch, barbecue of zelfs een complete picknickmand bij te reserveren. Het is letterlijk even terugschakelen maar als je eenmaal gewend bent aan het rijden in deze klassieker is het alleen nog maar genieten!

 

Heb je zelf een leuke tip voor een super vriendinnenuitje? Laat het me hieronder weten, ik ben zeer benieuwd!

1 reactie

<<