VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
De 5 leukste verjaardagsfeestjes voor kinderen

De 5 leukste verjaardagsfeestjes voor kinderen

Nog 3 nachtjes slapen… Nog 2 nachtjes slapen… Nog 1 nachtje slapen… Vaak worden de laatste nachtjes voor een verjaardagsfeestje vol verwachting afgeteld. Voor veel kinderen is het verjaardagsfeestje dan ook absoluut het hoogtepunt van het jaar. Dus daar wil je natuurlijk iets leuks van maken! Maar niet iedereen heeft het talent voor creatieve uitspattingen of de tijd voor uitgebreide voorbereidingen. Wil je je kind toch een onvergetelijk verjaardagsfeestje geven, kijk dan eens in onderstaande lijst; voor zowel meisjes als jongens in de basisschoolleeftijd. Wat de interesses ook zijn, er is voor iedereen wat wils!

1. Huur een themakist

Of het nu gaat om een jarige prinses, een piraat, een heksje of een tovenaar, er is altijd wel een leuke themakist te vinden voor jouw kind. Natuurlijk met leuke verkleedkleren voor alle kinderen. Verder kan de inhoud van de kist variëren, maar vaak vind je diverse spelletjes, attributen, knutsel- en decoratiemateriaal, alles in de sfeer van het gekozen thema om het feest helemaal compleet te maken!
Er zijn verspreid door Nederland verschillende (online) aanbieders van themakisten voor kinderfeestjes. Hieronder enkele voorbeelden:
– De Doos van Salandra (regio Breda)
– Party-4-kids (regio Den Bosch)
– Huureenkist (regio Zuid-Holland)
– Ookidooki (regio Noord-Holland)

2. Mad science: het coolste kinderfeestje ooit!

Een stoer kinderfeestje vol wetenschap en techniek. Raketten lanceren, slijm maken, rookkringen schieten, magische UV-kralen, suikerspinnen en nog veel meer is er mogelijk met de gekke wetenschappers van Mad Science. Het feestje kan zowel thuis als op locatie gehouden worden. Er zijn diverse programma’s mogelijk, maar altijd met vele waanzinnige experimenten en een ‘take home’-activiteit; iets wat de kinderen zelf maken en mee naar huis mogen nemen.
Voor meer informatie kijk op: http://nederland.madscience.org/kinderfeest

3. Interactief misdaadspel

Met een echt misdaaddossier in handen – inclusief dvd en bewijsmateriaal, zoals foto’s, video-opnames en afgeluisterde telefoongesprekken – wordt de kinderen gevraagd een bepaalde opdracht te volbrengen. Tijdens deze missie staan de kinderen via telefoon en e-mail live in contact met ‘geheim agenten’ van het Nationaal Opsporingsinstituut om codeberichten door te geven en belangrijke informatie uit te wisselen.
Er is ruime keuze uit verschillende spannende scenario’s en het feestje kan zowel buiten als binnen gevierd worden. De misdaadspellen zijn gemaakt voor twee verschillende leeftijdsgroepen; van 7 t/m 10 jaar en van 10 t/m 13 jaar. Voor echte ‘detectives in de dop’ die houden van spanning en avontuur!
Voor meer informatie kijk op: www.hexos.nl

4. Kinderfeestje in de natuur

Zowel Staatsbosbeheer als de vereniging Natuurmonumenten organiseert door heel Nederland verschillende kinderfeestjes in natuurgebieden. Denk daarbij aan speur- of kompastochten, timmeren van vogelhuisjes of complete expedities met opdrachten, vaak in een bepaald thema. Van kabouterfeest tot mossige moerasexpeditie, in de natuur is altijd van alles te beleven!
Check de mogelijkheden voor jouw regio via de sites van Staatsbosbeheer en Natuurmomenten.

5. Kinderkookparty

Koken is helemaal ‘hot’ bij kinderen. Dat blijkt alleen al uit populaire tv-programma’s als CupCakeCup, taarten van Abel en JuniorMasterchef. Helemaal hip dus zo’n kinderkookfeestje, maar het vereist nogal wat voorbereiding en waarschijnlijk vind je drie weken later de beslagspetters nog terug in de gordijnen…
Tenzij je een complete kinderkookworkshop regelt onder begeleiding van een professionele kok of kookconsulent.
Van het maken van bonbons tot een mooie taart, en van tapasmenu tot high tea party, voor elke kinderwens is er een passend kookfeestje. Dat wordt smullen!
Kijk bijvoorbeeld op www.kookparty.com/kinderfeestje

1 reactie

<<