VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
De 10 meest magische Kerstboeken

De 10 meest magische Kerstboeken

Het is bijna Kerstmis! Een tijd die we graag doorbrengen met kinderen en geliefden. Met familie en vrienden. Daar horen mooie verhalen bij. Zoek je nog een mooi cadeau voor Kerstmis? Lipstickmama’s selecteerde 10 magische kerstboeken voor jou en je gezin. Om voor te lezen of om plaatjes te kijken. Maar ook boeken voor je kinderen om zelf te lezen. Die wil je toch hebben?

 

1. Het Kerstboek voor peuters en kleuters (NU met GRATIS verzending)

Hèt kerstboek voor peuters en kleuters is een vrolijk voorleesboek op rijm. Heel geschikt voor alle kindjes die voor de eerste keer het kerstfeest meemaken.
Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder.

Het kerstboek voor peuters en kleutersKorte inhoud: In de klas van juf Margreet worden voorbereidingen getroffen voor het kerstfeest. De kinderen mogen knippen, plakken, schilderen, kerststukjes maken en de kerstboom versieren. Ook gaan ze oefenen voor het kerstspel. De rollen worden verdeeld en kleren uit de verkleedkist worden gepast. Op het kerstfeest zelf zeggen enkele kinderen een versje op of maken muziek. Nadat juf het kerstverhaal heeft voorgelezen, wordt het kerstspel opgevoerd. Ondanks verlegenheid, pijn en ruzie komt het kerstspel tot een goed eind.

2. Kerstmis

KerstmisIn de voor hem typerende stijl heeft Dick Bruna het kerstverhaal verbeeld in dit boekje Kerstmis. In tekeningen met primaire kleuren en eenvoudig taalgebruik wordt het kerstverhaal uitgelegd. Voor de kleinsten tot 3 jaar.
Auteur: Dick Bruna.

 

 

3. Kerstverhalen

Een bundel met 38 voorleesverhalen voor rond de kersttijd. Voor 4 – 10 jarigen.
Auteur: Jozua Douglas

KerstverhalenKorte inhoud: Een voorleesbundel vol verrassende Kerstverhalen voor rond de kersttijd. Levensechte verhalen en sprookjesachtige; mooie, ontroerende, grappige en spannende verhalen; oud en nieuw werk. En allemaal prachtig geïllustreerd in kleur! De verhalen zijn gerangschikt naar leeftijd, dus voor elk kind is er een verhaal te vinden. De verhalen zijn allemaal door verschillende schrijvers geschreven, waaronder H.C. Andersen, Marianne Busser en Ron Schröder, Lieke van Duin, Harrie Geelen, Gebroeders Grimm, Jaap ter Haar, Vivian den Hollander, Hanna Kraan, Astrid Lindgren, Selma Noort, Annie M.G. Schmidt, Carry Slee en vele anderen.

 

4. Een muizenissige Kerst in New York

Een erg leuk boek met veel grappige illustraties die de tekst ondersteunen. Ook zitten er veel visuele effecten in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en –grootte. Daarmee is het boek ‘Een muizenissige Kerst in New York‘ ook erg leuk voor iets minder leesgrage kinderen. Voor te lezen vanaf 7 jaar en zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Auteur: Geronimo Stilton

Een muizenissige kerst in New YorkKorte inhoud: Opa Wervelwind had de hele familie Stilton uitgenodigd om de kerstdagen door te brengen bij een vriend van hem die in New York woont. Maar onderweg naar de “Big Apple” werd de tas van Geronimo, met daarin alle kerstcadeautjes, verwisseld met die van iemand anders. Dat kan alleen Geronimo overkomen. Gi-ga-geitenkaas, wat een ellende! Nu moest hij eerst heel New York doorkruisen om die knager te vinden en zijn eigen tas weer terug te krijgen. Wat je noemt een muizenissig reisje!

 

 

5. De Polar Express – Reis naar de Noordpool

Gebaseerd op de bekende film met Tom Hanks in de hoofdrol. De Polar Express – Reis naar de Noordpool is een spannend verhaal dat zich op kerstavond afspeelt. Vanaf ca. 9 jaar.
Auteur: E. Weiss .

De Polar ExpressKorte inhoud: De Polar Express-Reis naar de Noordpool is een spannend verhaal van een jongetje dat op kerstavond wakker wordt van een heleboel lawaai. Hij kijkt uit het raam en ziet iets geweldigs: een gigantische stoomtrein. ‘Ga je mee?’ vraagt de norse conducteur en het jongetje stapt in. Op dat moment weet hij nog niet dat hij het grootste avontuur uit zijn hele leven tegemoet gaat!
De trein rijdt richting Noordpool, waar de kerstman woont, en de jongen maakt vriendjes met de andere kinderen in de trein. Na een super spannende reis waarin ze allerleii gevaarlijke situaties moeten zien te overleven, komt The Polar Express eindelijk aan op de plaats van bestemming: Noordpool Stad.
Zijn het jongetje en zijn vriendjes nog op tijd voor de eerste kerstcadeaus?

 

6. Een Kerstvertelling

Het ultieme kerstcadeau! Door Bies van Ede vertaalde versie van de klassieker van Charles Dickens. Met prachtige illustraties van Quentin Blake. Een echte kerstklassieker over recht en onrecht.
Voor alle leeftijden vanaf ca. 12 jaar.

Een kerstvertellingKorte inhoud: Het verhaal gaat over de handelaar Scrooge, een onaangename man in de omgang. Van Kerstmis wil hij niets weten. Drie geesten (Verleden, Heden en Toekomst) brengen hem tijdens een kerstnacht tot bezinning. Dit verandert het leven van Scrooge en van velen in zijn omgeving.

 

 

 

7. De Notenkraker

Het beroemde boek de Notenkraker naar het alom bekende ballet. Voor te lezen aan kinderen van 5 – 10 jaar. Auteur: E. Hoffmann en Lisbeth Zwerger.

De NotenkrakerKorte inhoud: Clara vindt een notenkraker onder de kerstboom. Algauw ontdekt ze dat hij een groot geheim met zich meedraagt. Als ‘s nachts een muizenleger de kamer binnendringt, begint een betoverend verhaal over liefde en vriendschap.

 

 

 

8. De nacht voor Kerstmis

Een prachtig geïllustreerde versie van Clement Moore’s klassieker De nacht voor Kerstmis uit 1822. Dit bijzondere kinderverhaal geeft de vrolijkheid, feestelijkheid en de magische betovering van de tijd totdat de Kerstman komt heel mooi weer. De tekst is op rijm en is een aanrader om voor te lezen op Kerstavond!
Auteur: Clement C. Moore.

De nacht voor kerstmisKorte inhoud: Kerstverhaal over wat er allemaal kan gebeuren in de nacht voor Kerstmis. Het huis is klaar – al zijn de elfjes nog druk bezig om de komst van de Kerstman voor te bereiden – de kousen hangen bij de open haard, de kinderen slapen, alleen de vader (ik-figuur) is wakker en ziet de Kerstman met zijn slee en rendieren vliegen over het dak.

 

 

 

9. Het grote Sint- en Kerstboek (NU met GRATIS verzending)

December leesfeest! Gezellige verhalen, versjes en liedjes voor de donkere dagen.
Voorlezen vanaf 4 jaar.
Auteurs: Marianne Busser en Ron schröder.
Met vrolijke illustraties van Dagmar Stam.

Het grote Sint- en KerstboekKorte inhoud: Een lekker dik voorleesboek voor die heerlijke tijd waar alle kinderen zich altijd zo op verheugen: de decembermaand! Met zowel grappige als lieve verhaaltjes, versjes en liedjes over Sint en zijn Pieten, en over het kerstfeest en alle voorbereidingen die daarbij komen kijken.
Ook zijn er zoekplaten (zoek dezelfde mijters bij elkaar, zoek de verschillen tussen de versierde kerstbomen), kleurplaten en een tiental liedjes

 

 

10. Feestrecepten

Dit boek is dan wel niet voor kinderen, maar koken met Kerstmis is ook magisch! Ok, je hebt wellicht allang bedacht wat je wilt gaan eten met Kerstmis, maar dan vraag je dit boek gewoon als kerstcadeau voor al die andere feestjes en etentjes die je nog gaat geven!

FeestreceptenKorte inhoud: Feestrecepten is het enige kookboek dat u echt nodig heeft! Dit kookboek, oorspronkelijk gericht op Kerstmis, bevat interessante recepten voor alle feestdagen gedurende het hele jaar en voor elke stijl. Zo wordt elke feestdag een culinair festijn! Met legio ideeën voor menus’, snacks, tussendoortjes en gebakjes.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: 9 tips voor gezond genieten met de feestdagen!

<<