VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Het geheim van buikvet verbranden: zo krijg je een strakke buik

Het geheim van buikvet verbranden: zo krijg je een strakke buik

Merk je dat je steeds meer van die ‘gezellige’ rolletjes krijgt rondom je buik? Sport je wel een paar keer in de week, maar willen die rolletjes er toch niet vanaf? Misschien zijn het de zwangerschapskilo’s die er maar niet afgaan, maar wist je dat een groot deel van de oorzaak in je voeding zit? In dit artikel geeft Anita Mulderij, voedingsdeskundige, het geheim prijs van afvallen rondom de buik.

 

Het geheim van buikvet verbranden is je lichaam ontdoen van alle chemische stoffen die aan onze voeding worden toegevoegd (de zogenoemde E-nummers). Deze gifstoffen blokkeren namelijk de vetverbranding. En om buikvet te verbranden moet je juist de vetverbranding op gang brengen. Dat doe je door voedsel te eten dat buikvet verbranding stimuleert en voedsel te vermijden dat buikvet verbranding blokkeert. Afvallen rondom de buik bestaat dus uit twee stappen:

 

Stap 1: Detoxen

De eerste stap van afvallen rondom de buik is je lichaam ontdoen van alle chemische stoffen die aan onze voeding worden toegevoegd door je lichaam te ontgiften (ook wel bekend als detoxen). Dit doe je door dagelijks één of twee maaltijden te vervangen door vloeibare maaltijden. Dit kunnen zowel groentesappen als groene smoothies zijn. Er bestaan vele heerlijke recepten voor groene smoothies die je helpen je lichaam te reinigen en je vetverbranding écht (weer) op gang te brengen. Hier vind je enkele van mijn favoriete recepten. Zorg ervoor dat je voor de smoothies en sappen alleen natuurlijke en gezonde ingrediënten gebruikt. Dus alleen verse groenten en fruit en geen smaakversterkers, zoals suiker.

 

Stap 2: Snel Afvallen Buik Techniek

Stap twee van afvallen rondom de buik is de Snel Afvallen Buik Techniek. Hierbij eet je voedsel dat buikvet verbranding stimuleert en vermijd je voedsel dat de vetverbranding blokkeert.

 

Snel buikvet verbranden doe je door voeding te eten dat de buikvet verbranding stimuleert:

1. Voedingsvezels helpen je darmen schoon te houden en voedsel goed te verteren. Vezels vind je in groente, fruit, volkorenbrood, zilvervliesrijst, peulvruchten en noten.

2. Natuurlijke eiwitten zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel langzaam een klein beetje stijgt en dit blijkt heel belangrijk te zijn voor het verbranden van lichaamsvet. Natuurlijke eiwitten vind je in vlees, vis, kip, ei, noten, pitten en zaden.

3. Gezonde vetten stimuleren de vetverbranding en zo gewichtsverlies. Gezonde vetten zitten in noten, pitten, zaden, eieren, (koudwater) vis, extra vergine olijfolie en vlees van graskoeien.

4. Groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen die je spijsvertering op volle toeren laten draaien.

5. Fruit dat rijk is aan vezels, antioxidanten en vitamines zorgt ervoor dat je gemakkelijk buikvet verbrandt. Voorbeelden van dit soort fruit zijn grapefruit, appel en peer.

 

Afvallen rondom de buik doe je door voeding te vermijden dat de vetverbranding blokkeert:

1. Voedsel dat rijk is aan koolhydraten (zoals pasta, brood, rijst, noedels, aardappels) zorgt ervoor dat je buikvet opslaat.
2. Producten met suiker bevatten veel koolhydraatcalorieën, die ervoor zorgen dat je vetverbranding blokkeert. Laat snoep, koek en chocolade dus staan.

 

Wanneer zie ik resultaat?

Als je deze techniek voor 2 tot 4 weken volgt, zal je zien dat je al gauw een paar kilo buikvet en wat centimeters kwijt bent.

 

Doe je mee?

Ik ben benieuwd of het echt zo werkt en wil dit wel eens testen. In mijn volle leven met gezin zal dat best een uitdaging zijn, maar ik ga het 2 weken proberen. Overzichtelijke periode. Dat moet te doen zijn toch? Doe je met me mee? Ik hoor graag jullie ervaringen.

 

En zoek je nog wat inspiratie en fijne recepten om die twee weken te proberen? Bekijk dan even dit boek. Dit 7 x 7 afslankboek bevat tal van heerlijke en gemakkelijke recepten om blijvend slank te blijven.

Tagged

<<