VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Het is herfst! Tijd om te detoxen

Het is herfst! Tijd om te detoxen

Je lichaam ontgiften van allerlei giftige afvalstoffen doe je bij voorkeur iedere dag met een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging. Maar hoeveel van ons durven te zeggen dat ze elke dag voldoende groente en fruit eten en voldoende bewegen? Twee keer per jaar detoxen wordt dan ook aangeraden door deskundigen.

 

Doe je dit in de herfst, dan geef je je lichaam extra weerstand, energie en vitaliteit om de winter met zo weinig mogelijk gezondheidsproblemen door te komen. Net zoals de bomen hun blad loslaten, kunnen wij mensen ook loslaten. Sta wat meer stil bij jezelf, neem wat meer rust en laat letterlijk afvalstoffen los door middel van een detox.

 

Waarom detoxen?

Iedere dag wordt je lichaam blootgesteld aan allerlei uitdagingen en moet het zien dat het allerlei gifstoffen die in je lichaam terecht komen, weer opruimt. Gifstoffen komen je lichaam binnen via voeding, je huid en de lucht die je inademt. Denk bijvoorbeeld aan roken, alcohol, slechte voeding, stress, luchtverontreiniging, niet natuurlijke cosmetica, slecht slapen.

Gelukkig zit ons lichaam vernuftig in elkaar en is het in staat om veel van de afvalstoffen op te ruimen. Maar in onze huidige overvloedige maatschappij kun je je voorstellen dat er een teveel aan gifstoffen je lichaam binnenkomt. En wat gebeurt er dan? Je lichaam slaat dat op in vetcellen en je krijgt last van allerlei kwaaltjes. Tijd dus voor een detox.

 

Wat is detoxen?

Detoxen is je lichaam ontdoen van allerlei gifstoffen. Je kunt dit doen door een sap kuur of een milde detox, waarbij je nog wel iets eet maar matig, waardoor je zorgt dat je spijsvertering weer soepel gaat lopen. Tijdens het detoxen kan je lichaam de gifstoffen loslaten en je darmen de overtollige ballast.

Een detoxkuur bestaat uit drie stappen:

1. De voorbereidende fase (3-5 dagen)
Tijdens deze fase ga je jouw normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen.
2. De detoxfase (4-7 dagen)
Sapvasten met groente en fruitsappen of lichte voeding.
3. De opbouwfase (3-55 dagen)
Tijdens deze laatste fase ga je je eetpatroon weer opbouwen met gezonde voeding. Begin dus niet na het detoxen gelijk met bitterballen, want dat kunnen je darmen niet verwerken. Gevolg: pijn in je buik en je voelt je beroerd.

Detoxen

Voordelen van detoxen

Hoe zou het zijn om je lichaam weer helemaal te kunnen ‘resetten’? Om je lichaam helemaal te reinigen? Hoe zou je je voelen als je vrijwel alle afvalstoffen uit je lichaam zou kunnen verwijderen? En je je weer fit en energiek voelt? Je weer beter en dieper slaapt? Je huid en haar weer stralen? Je hoofd weer helder is en je ook nog gewicht verliest? Dat is fijn toch?

Ideaal is detoxen in een kuuroord. De voorbereidingsfase doe je thuis. Tijdens de sapvastendagen word je dan begeleid en er wordt een compleet programma aangeboden. Het is een fijne vorm van reinigen en tot jezelf komen. Maar wil je dat niet, dan kun je het ook thuis doen.

 

Bijvoorbeeld met het Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas. Dit is een geweldig plan dat helemaal compleet is. Het plan bevat heerlijke sappen om je fitter, gezonder en slanker te voelen. Maar het plan bevat meer dan smoothies. Er zit een detox bonus bij die je precies uitlegt hoe jij goed en verantwoord kunt detoxen.

 

Probeer het eens en ervaar wat het met je energielevel en gezondheid doet.

 

Zo gaan we fit de herfst door en gezond de winter in

 

<<