VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Kinderboeken Top 10 – 2016

Kinderboeken Top 10 – 2016

Ja hoor, daar is hij weer: de Kinderboekenweek Top 10 van Lipstickmama’s! De Kinderboekenweek 2016 is weer gestart en veel basisscholen besteden hier aandacht aan. Terecht, want lezen is hartstikke leuk en goed voor kinderen. We hebben geprobeerd weer een leuke selectie van kinderboeken te maken. Er zit vast ook iets voor jouw kinderen bij.

 

Het thema van de Kinderboekenweek 2016 is dit jaar ‘Opa’s en oma’s altijd jong’! En dat is niet voor niks, De opa’s en oma’s van nu zijn vaak nog heel actief en ondernemen graag van alles met hun kleinkinderen, De helft van de opa’s en oma’s heeft whatsapp en appt er flink op los. Zo blijven ze goed op de hoogte van het wel en wee van hun kleinkinderen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze Kinderboeken Top 10 een aantal boeken bevat over opa’s en oma’s. Als je op de foto klikt, kom je bij meer informatie over het boek. Alle boeken zijn te koop bij bol.com.

Naast leuk is lezen ook erg goed voor kinderen. Hier lees je waarom: 10 x waarom lezen goed is voor kinderen.

 

Kinderboeken Top 10

1. De beste geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld.,

Een geweldig prentenboek voor alle kinderen en hun opa’s (en oma’s!). Geschreven door tweevoudig Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten. Dirk logeert bij zijn opa’s, maar hij moet wel gewoon naar school. Zijn opa’s hebben daarom eigenhandig een fiets voor hem in elkaar gezet. En terwijl Dirk bedenkt hoe hij op die krakkemikkige fiets naar school moet, scheppen de opa’s op over de ontberingen die zíj in hun tijd moesten ondergaan op weg naar school. Voor 4-6 jarigen. Prijs: € 9,95.

de-beste-opas-ter-wereld-4-6-jaar

2. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Het perfecte boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen!
Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Waar wacht je nog op? Kom snel langs! Voor 10 – 12 jarigen. Prijs: € 12,50.

de-waanzinnige-boomhut-10-12-jaar

3. Oma en Opa Oelewapper

Jetje en Joep logeren bij opa en oma Oelewapper in het bejaardentehuis. Het is best gezellig, maar wat is er toch aan de hand? Er verdwijnen steeds allemaal onderbroeken… Jetje en Joep bedenken een list om de onderbroekendief op heterdaad te betrappen. Tot grote verrassing van iedereen! Niemand van het hele bejaardentehuis had ooit kunnen bedenken dat dít de dief zou zijn. Prijs: € 11,49.

opa-en-oma-oelewapper-4-6-jaar

4. Wat zit er in je buik mama?

Er zit iets in mama’s buik, maar ik weet niet wat het is
Is het een chimpansee, is het een paard
of is het misschien een inktvis

Kijk snel onder de flappen! Een hartverwarmend en grappig rijmverhaal, ideaal voor kinderen die er een broertje of zusje bij krijgen. Prijs: € 9,99.

wat-zit-er-in-je-buik-mama-0-12-jaar

5. Superjuffie

Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen verzinnen ze allerlei uitvluchten wanneer juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin: de directeur is plotseling vertrokken en er wordt een tijger ontvoerd. Komt Superjuffie’s hulp op tijd? Voor 7 – 9 jarigen. Prijs: € 13,99.

superjuffie-7-9-jaar

6. Naar opa en oma Pannenkoek

De leukste oma en opa wonen hier! Wat is het toch heerlijk om bij oma en opa te logeren! Lisa stopt van alles in haar koffertje en natuurlijk gaat ook haar knuffel mee. Jimmy laat zijn knuffels thuis, want daar vindt hij zichzelf al veel te groot voor. Het wordt een gezellige logeerpartij: Lisa en Jimmy brengen een bezoekje aan de dierentuin, opa bakt pannenkoeken, oma leest voor en‘s avonds mogen Lisa en Jimmy samen in het grote bed. Het is één groot feest! Voor 2 – 4 jarigen. Prijs: € 5,00.

naar-oma-en-opa-pannenkoek-2-4-jaar

7. Het leven van een loser – vette pech!

Wat je ook doet, vraag Bram niet hoe zijn vakantie was, want als er íets is waar hij niet over wil praten…

Na een waardeloze zomervakantie kijkt Bram eigenlijk wel weer uit naar een nieuw schooljaar. Hij heeft er zin in en wil alle vakantie-ellende zo snel mogelijk vergeten. Het schooljaar begint goed: op dag één geeft hij de KaasTik door aan Jeremy. Maar al snel voltrekt zich de ene ramp na de andere. Dieptepunt is de dag waarop Bram zich per ongeluk verstopt in de meisjestoiletten…Hoewel hij die vernedering graag stil wil houden, verspreidt zo’n verhaal zich nogal gemakkelijk op school. Zo fijn is het nieuwe schooljaar dus ook weer niet! Hoe overleeft Bram dit jaar op school? Voor 9 – 12 jarigen. Prijs: € 14,99.

het-leven-van-een-loser-vette-pech-9-12-jaar

8. Geheim agent Oma

Een hilarisch nieuw boek van drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel, auteur van IzzyLove, Elvis Watt en Slimpie Dimpie Wonderkind.

Max heeft twee oma’s. Eén oma is dol op haken en puzzels maken. De andere oma is geheim agent. Op vrijdag gaat Max altijd naar zijn puzzeloma en kijken ze de hele middag tv. Maar op een dag is puzzeloma ziek en komt zijn andere oma hem ophalen. Ze draagt een tijgerpak met zonnebril en rijdt in een supersnelle auto. Ze heeft een afspraak met een spion uit China. En ze moet zorgen dat niemand een bom legt onder het paleis op de Dam…

Een boek met veel humor, om zelf te lezen als je 7 jaar of ouder bent. Met vrolijke illustraties van Katrien Holland. Prijs: € 10,00.

geheim-agent-oma-va-7-jaar

9. Dolfje Weerwolfje – Maan Mysterie

Haaa… tsjoe! Dolfje niest steeds vaker, nadat hij een weerwolf geweest is. Hoe kan dat? Dolfje wil geen weerwolf meer zijn. Hij verstopt zich voor de volle maan.

Hij vermomt zich. Hij gaat zelfs naar de dierenarts. Maar niets helpt. Hij heeft de gevreesde weerwolfhooikoorts.
‘Heel gevaarlijk voor weerwolven,’ zegt opa weerwolf. En erg besmettelijk! Dus alle weerwolven zijn in gevaar.

Ook Leo. En Noura! Egens moet een medicijn zijn, maar waar? Dolfje gaat op zoek, samen met Leo. Ze hebben niet veel tijd. Voor de volle maan verdwijnt, moeten ze terug zijn met een medicijn… Voor 8 – 10 jarigen. Prijs: € 14,99.

dolfje-weerwolfje-maan-mysterie-8-10-jaar

10. De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar

Ik heet Lotte, ben tien jaar oud en nogal gewoontjes. In elk geval veel gewoner dan mijn ouders en mijn tweelingbroers. En daarom begrijp ik helemaal niet waarom ik de laatste tijd zoveel gekke dingen meemaak. Zoals toen er op school ineens heel gênante zinnen op het bord verschenen en dat mijn lievelingseten plotseling naar spruitjes smaakte. Bah! Of heeft die Indische blokfluit die ik van mama gekregen heb hier misschien iets mee te maken? Ik heb daar eigenlijk ook geen tijd voor. Ik wil namelijk koste wat het kost een eigen huisdier hebben. En ik heb al een plannetje bedacht hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Als die stomme blokfluit maar niet de hele tijd roet in het eten zou gooien…Geniet van de belevenissen van Lotte Wirwar in haar eigen, gekke wereldje! Voor 9 – 12 jarigen. Prijs: € 14,95.

de-knotsgekke-wereld-van-lotte-wirwar-9-12-jaar

 

In onze huidige digitale wereld, lezen kinderen steeds minder. Als boekenwurm vind ik dat bijzonder jammer en probeer het lezen bij mijn kinderen te stimuleren. Stiekem ben ik dan ook heel blij als ik mijn zoon drie keer moet roepen voor het eten, omdat hij zo verdiept is in zijn Donald Duck….

 

Veel leesplezier!

 

 

 

Tagged

<<