VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
7 goede redenen om vandaag nog te starten met detoxen

7 goede redenen om vandaag nog te starten met detoxen

Heb je weinig energie voor je werk of om met je kinderen te spelen? Voel je je futloos of vermoeid? Ben je mentaal of emotioneel niet echt lekker in balans? Raak je sneller dan normaal geprikkeld als je kinderen niet luisteren of even erg druk zijn? Ziet je huid er wat dof uit? Of slaap je slechter? Dan is het waarschijlijk geen slecht idee om een keer te detoxen.

Is detoxen echt nodig?

Je lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling. In onze snelle moderne maatschappij kiezen we vaker voor gemak boven gezond. Denk bijvoorbeeld aan junkfood en kant-en-klaar maaltijden. Lekker, maar vol met conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen.

Nicotine, alcohol en ook de vervuilde lucht die we inademen zijn schadelijk voor onze gezondheid. Daarnaast hebben veel mensen te maken met stress. Het komt je lichaam allemaal niet ten goede. Afvalstoffen, ook wel slakken genoemd, hopen zich op in je lichaam.

Je lever en je nieren, die normaal gesproken al die schadelijke stoffen opruimen, raken overbelast. Gevolg: de afvalstoffen worden niet meer voldoende uit je lichaam (via je huid, urine en darmen) afgevoerd en je krijgt allerlei kwaaltjes. Voor je gezondheid is het dus van belang om geregeld die afvalstoffen kwijt te raken.

Weg met die afvalstoffen? Ga sapvasten!

Detox is de afkorting van detoxificatie oftewel ontgifting of ontslakking. Al sinds de oudheid wordt er gevast om lichaam èn geest te reinigen. Door te sapvasten ontdoe je je van alle lang opgeslagen afvalstoffen, die zich vastzetten in vet en voor vermoeidheid en kwaaltjes zorgen.

Bij www.lighthouseworks.nl kun je kiezen voor om een detoxweekend door middel van sapvasten. Je drinkt het hele weekend biologische, versgeperste fruit- en groentesappen en zoveel water en kruidenthee als je wilt. Vooraf bouw je een aantal dagen af en na het weekend bouw je rustig op om je lichaam weer langzaam te laten wennen aan vast voedsel.

Als je sapvasten iets te veel van het goede vindt, kun je ook kiezen voor mildvasten. Je eet dan nog kleine beetjes tussendoor zoals rijstwafels, rauwkost en fruit. Een detoxweekend bestaat daarnaast uit yogalessen, meditaties, voedingsworkshop en als je wilt saunabezoek, zwemmen of wandelen door de bossen. Het motto is ‘alles mag, niets moet’.

Inmiddels heb ik zelf twee keer een detoxweekend bij Lighthouse Works ervaren. Een heerlijke manier om tot rust te komen en mijn balans weer te vinden. Even me-time! Schoon, uitgerust en met een hoop nieuwe energie en ideeën, kon ik er daarna weer tegenaan. Doordat mijn lichaam schoon voelde, voelde het ook in mijn hoofd helder en rustig. Iets wat ik als werkende moeder wel kan gebruiken.

7 goede redenen om vandaag nog te starten met detoxen:

Boost van je vitaliteit en energieniveau
Als je een detoxkuur doet, zal je merken dat je meer energie krijgt, waardoor je alledaagse klusjes met een hernieuwd enthousiasme kan doen. De was, de boodschappen, nog even werken als de kinderen slapen. Jij draait er je hand niet meer voor om.
Zuivert de lever
Je lever is het orgaan waar gevaarlijke gifstoffen worden verwerkt. Met al die gifstoffen die verwerkt moeten worden, heeft dit orgaan veel te lijden. Door te detoxen geef je je lever de kans om achterstallig werk te doen, omdat je het geen nieuwe afvalstoffen aanbiedt. Je immuunsysteem wordt verbeterd en geeft je zo een betere bescherming tegen ziektes. Verwen je lever met een leverpakking.
Gewichtsverlies
Door te detoxen ga je gewicht verliezen doordat je tijdelijk alleen maar sappen en kruidenthee drinkt en zo je spijsvertering rust geeft. Door de reiniging gaat je lichaam na het detoxen efficiënter voedsel verteren. En dat zorgt weer voor een hogere vetverbranding.
Helderheid in je hoofd
Veel mensen die een detoxkuur hebben gevolgd, geven aan dat ze erna niet alleen meer energie hebben, maar ook sneller kunnen denken en langer ergens op kunnen focussen.
Geeft je huid en haar een gezonde gloed
Het is een bekend feit dat de huid je grootste orgaan is. Een mooie en stralende huid is het eerste teken dat je alle gifstoffen uit je systeem hebt verwijderd. Na een detoxkuur zal je merken dat je huid opklaart en dat vlekjes en puistjes zullen verdwijnen. Je haar wordt glanzender en gezonder.
Vertraagt het proces van ouder worden
Kijk, hier worden wij blij van! Als je lichaam gifstoffen verwijdert, kunnen de cellen meer voeding krijgen. Hoe beter onze cellen gevoed worden, hoe jonger en energierijker we eruit zien. En welke moeder wil dat nu niet?
Helpt je beter te doen slapen
Als alle gevaarlijke gifstoffen uit je lichaam zijn, zal je merken dat kleine klachten verdwijnen. Je zult ’s nachts beter slapen waardoor je de volgende dag weer fit kunt beginnen. En als werkende moeder weet je hoe slopend slechte nachten kunnen zijn.

 

 

<<