VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Meer rust in je hoofd met tuinieren

Meer rust in je hoofd met tuinieren

Ook zo benieuwd of je peterselie en basilicum dit jaar wel uitkomt? En zie je de komkommer en tomaatjes al in je eigen gekweekte salade? Superleuk en daarnaast is tuinieren ook gewoon goed voor je. Hierbij geven we je 5 redenen om vandaag nog je eigen moestuin te beginnen.

 

Nu heb ik helemaal geen groene vingers, maar elk jaar in de lente neem ik me weer voor om nu toch echt die eigen moestuin aan te leggen en heerlijk hip te koken met producten uit eigen tuin. Geweldig toch?

Aangezien ik een type ben die nogal in haar hoofd kan leven, een mooi plan maakt maar het niet altijd afmaakt, zijn de moestuinpotjes van Albert Heijn een mooie gelegenheid om nu echt te starten met die moestuin. Samen met de kinderen ben ik begonnen met een paar potjes. En kijk ze eens groeien!

Moestuinpotjes

Radijs, worteltjes, cherry tomaatjes, peterselie, tijm. Ik ben in mijn hoofd al bezig om er de heerlijkste gerechten mee te maken. Heel hip en gezond ook om met de groenten en kruiden uit je eigen tuin te koken.

 

5 redenen waarom tuinieren goed voor je is

Maar wist je dat tuinieren niet alleen heel leuk, maar ook nog eens goed voor je is? We geven je 5 redenen:

1. Doordat je met je handen bezig bent en je volle aandacht nodig hebt voor je (moes)tuin, krijg je meer rust in je hoofd. Je focust op waar je handen mee bezig zijn en piekert minder.

2. Doordat je lekker buiten bezig bent, vermindert stress en slaap je beter. Als je af en toe eens rustig en diep ademhaalt en bewust met je handen door de aarde woelt, ben je eigenlijk heel mindfullness bezig.

3. Je wordt een tevredener mens. Door te tuinieren leer je om af te wachten. Die plantjes gaan namelijk echt niet harder groeien als jij er naar staat te kijken. Die hebben zorg en aandacht nodig om te groeien. En geldt dat ook niet voor jezelf?

4. Met tuinieren verbrand je calorieën. Lekker onkruid wieden, het gras maaien of een stukje grond omspitten en je hebt een prima workout.

5. Het versterkt je immuunsysteem. Buitenlucht en zonnestralen zijn goed voor je immuunsysteem. Je neemt meer vitamine D op (via je huid) en dat helpt je bij het opnemen van calcium uit de darm. En calcium helpt je botten sterk te houden en versterkt je immuunsysteem.

 

Zorg voor de juiste materialen

Pas je moestuin wel aan op je mogelijkheden. Heb je een drukke baan en een druk gezinsleven, begin dan klein met enkele groenten en kruiden in potten en kijk of het lukt. En of je er plezier aan beleeft.

Zorg voor de juiste materialen zoals tuingereedschap als een schepje en handschoenen. Op de speciale moestuinpagina van bol.com hebben ze alles wat je maar nodig kunt hebben om de lekkerste groenten, kruiden en fruit te verbouwen. Denk aan dingen zoals grond en voeding, kweekbakken, bescherming en heel veel verschillende soorten zaden. En je vindt er ook veel tips om je moestuin te starten.

 

Snel resultaat

Het leuke is dat je veel soorten groenten en kruiden al snel ziet ontkiemen en groeien. Ook voor de kinderen is het dan erg leuk om mee te helpen. Je ziet immers snel resultaat. Ik ben erg benieuwd of het dit jaar echt gaat lukken en we straks genieten van sla, komkommer en courgette uit eigen tuin.

Zoals ik al zei, ik leef nogal in mijn hoofd, maar buiten bezig zijn geeft me veel rust. Daar kan ik echt van genieten. Wandelen en hardlopen deed ik al en blijf ik doen, maar ik hoop met mijn eigen moestuin diezelfde rust te ervaren. Het leven is al hectisch genoeg.

 

Heb jij al een moestuin of ga je er eentje starten? Ik ben benieuwd hoe het bij jullie gaat!

Lente -jongentje geeft planten water

<<