VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Mijlpaal: B-diploma behaald

Mijlpaal: B-diploma behaald

Vandaag heeft mijn jongste haar B-diploma gehaald! Heerlijk dat allebei mijn kinderen nu kunnen zwemmen en ik tijdens de vakanties niet meer benauwd en a-relaxt langs het zwembad zit. Ogenschijnlijk een boek aan het lezen, maar ondertussen continu een wakend oog op de kinderen houdend. Dat is nu voorbij, ik kan ontspannen een boek lezen terwijl de kinderen in het zwembad plonzen. En wat te denken van alle tijd die ik overhoud nu ik niet meer twee keer per week naar de zwemles hoef! Ik kan gewoon uitslapen op zaterdag en hoef op woensdag niet meer te racen tussen werk, school, voetbalveld en zwembad. Eindelijk me-time!

Maar met het bereiken van deze mijlpaal, realiseer ik me ook dat ze weer een beetje groter zijn geworden. En zelfstandiger. Straks hebben ze mij niet meer bij alles nodig. En zo hoort het natuurlijk ook. Als ouder begeleidt je je  kinderen slechts op weg naar volwassenheid. Maar ik kan er af en toe wat melancholisch van worden en neem me voor nog meer te genieten van de tijd met hen en me niet te laten opslokken door  werk.

En hoe erg was die zwemles nu helemaal? Het was ook wel ontspannen om drie kwartier niets  te hoeven. Als een trotse mama kijken naar de zwemles, af en toe een werkmailtje versturen, beetje kletsen met de andere zwemmoeders. En ja, nu de zwemles voorbij is wil de kleine grote dame op dansles. En dat is ook op woensdagmiddag. Dus voorlopig blijven we racen…

 

Cecilia

<<