VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Recept uitgelicht: Pasta met zalm van Rens Kroes

Recept uitgelicht: Pasta met zalm van Rens Kroes

Vandaag viel het boek Powerfood van Rens Kroes in mijn brievenbus. Ik had er naar uit gekeken, want hoewel ik het boek nog niet had, volgde ik haar al wel en was al vaker geinspireerd geraakt door haar recepten. Nu dan toch eindelijk het boek besteld en het eerste recept uitgezocht. Dat werd deze pasta met zalm. En het commentaar van mijn gezin? “Yammie, alsof we in een restaurant eten, mama!”

 

Als ik het boek doorblader, word ik helemaal blij. Er staan zoveel lekkere recepten in! De meesten zijn toegankelijk en redelijk goed te doen, zo lijkt het althans. Lekkere ontbijtjes, lunches en diners. Hartige en zoete tussendoortjes, taarten, ijs en drankjes.

Sommige recepten vragen wat meer voorbereidingstijd of bevatten ingredienten die je wellicht niet altijd standaard in huis hebt. Maar leef je uit, je hebt met dit boek alles in huis voor een ‘happy & healthy lifestyle‘,  zoals Rens het zelf noemt.

Dit recept is een voorproefje, wat vast naar meer zal smaken. Mocht je het boek nog niet hebben, je kunt het hier bestellen. Ook haar andere boek Powerfood – Van Friesland naar New York vind je hier. Haar nieuwste boek On the Go verschijnt in juni, maar kun je al wel reserveren. Het bevat tal van lekkere recepten om mee te nemen. On the go dus. Ik zie er nu al naar uit!

Pasta met zalm van Rens Kroes

Pasta met zalm van Rens Kroes

Ingredients

  • 4 stukken zalmfilet (à ca. 150 gr per stuk)
  • 3 teentjes knoflook
  • zeezout en zwarte peper
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 4 el olijolie
  • 1 courgette
  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 kleine rode uien
  • 400 gram speltpasta
  • 3 el geitenroomkaas

Instructions

Spoel de zalm schoon en marineer hem met 2 geperste teentjes knoflook, zeezout, peper, tijm en 1 el olijfolie. Snijd vervolgens alle groenten in stukjes terwijl je de speltpasta kookt. Doe 3 eetlepels olijfolie in een pan, voeg de groenten toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Doe de pasta in een vergiet en laat hem uitlekken. Doe hem terug in dezelfde pan en voeg 3 eetlepels geitenroomkaas en 1 geperst teentje knoflook toe. Roer goed en doe de groenten erbij. Leg de zalm in de pan van de groenten. Bak op laag vuur totdat de vis roze van kleur is. Snijd hem in grote stukken en voeg ze bij de pasta en groenten. Serveer alles in een mooie kom.
https://www.lipstickmamas.nl/recept-uitgelicht-pasta-zalm-rens-kroes/

Eet smakelijk!

 

 

Foto boven artikel: eigen creatie, niet uit het boek Powerfood

2 reacties

  1. Avatar
    sunny mama april 11, 2016

    Ik zou er zó een hapje uit willen nemen! Heerlijk, lijkt me die combinatie van zalm met tomaatjes en geitenroomkaas. Mijn maag begint er spontaan van te knorren 😉
    HALLO SUNNY!

    • Avatar
      Cecilia april 11, 2016

      Dankjewel Sunny! Het is ook echt een erg lekker en ook nog eens heel gezond recept. Ik ga dit absoluut vaker maken!

<<