VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Rupsje nooit-genoeg kindertraktatie

Rupsje nooit-genoeg kindertraktatie

Morgen is de afsluiting van het thema ‘Jungle’ in de klas van mijn dochter (groep 4) met mini optredens van de kinderen en een soort markt met spulletjes en kindertrakaties. De afgelopen weken is er al van alles gedaan rond dit thema.

 

De klas was versierd met lianen van crêpepapier en lag vol met knuffels van jungle dieren, zoals apen, beren, slangen, leeuwen, tijgers en zelfs een heuse gifkikker!

Kloktijden leren door een Jeep op tijdstip 1 te laten vertrekken en 2 uur later te laten aankomen. Hoe laat is het dan? En spelling opdrachten doen was nog nooit zo leuk door het dictee met dierenwoorden en een dieren woordzoeker.

Natuurlijk werd er niet alleen gewerkt. Ook werd de film Junglebook gekeken.

Maar het hoogtepunt was waarschijnlijk wel het klasse uitje naar de Beekse Bergen! Alle dieren waarover ze geleerd en gelezen hadden, konden de kinderen nu zelf zien.

 

Morgen is dus de afsluiting van dit leuke thema. De kinderen treden op in de klas en er is een soort markt. Hier worden allerlei zelfgemaakte spulletjes, koffie, thee en kindertraktaties verkocht (aan ouders en grootouders) voor een klein bedrag. De opbrengsten gaan naar een goed doel. Dit jaar is dat het Wereld Natuur Fonds.

 

Gezonde kindertraktatie

Nu zijn rupsen wel niet direct dieren uit de jungle, maar toch een leuke gezonde kinder traktatie.

Dit heb je nodig voor 20 stuks:
– 100 groene druiven zonder pit
– 20 mooie aardbeien (met kroontje)
– Witte en pure chocolade: smelt deze om de oogjes te maken.

Zie hier het eindresultaat.

Helaas ging het mis met de witte chocolade, maar dank aan www.traktatieblog.nl voor de foto boven het artikel.

rupsje-nooitgenoeg-resultaat

4 reacties

 1. Avatar
  sunny mama juni 29, 2015

  Zo leuk dit soort ideeën! En kinderen gaat het er voornamelijk om dat het er leuk uitziet en dat er aandacht aan besteed is. Dan vinden ze gezond vaak net zo lekker (of, misschien zelfs wel lekkerder), als de minder gezonde dingen waar ze inmiddels vaak te veel aan gewend zijn.

  Sunny

  • Avatar
   Cecilia - Lipstickmama's juni 29, 2015

   Zo ervaar ik het ook Sunny. En helemaal als de kinderen dan ook nog zelf hebben meegeholpen om het te maken. Mooi om te zien, die trotse snoetjes.

 2. Avatar
  Angela | Great Body & Skin juni 30, 2015

  Kijk, daar word ik blij van (ook lekker voor mama’s!)!

 3. Avatar
  Cecilia juni 30, 2015

  Bedankt voor je reactie Angela! Ik heb er zeker ook van meegesmuld 🙂

<<