VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Rust en aandacht voor je gezin? 7 ideeën voor een slow down weekend

Rust en aandacht voor je gezin? 7 ideeën voor een slow down weekend

Wil je graag wat meer rust en aandacht voor je gezin? Plan dan eens een slow down weekend! Het is makkelijker dan je denkt en het houdt de drukte en chaos even buiten de deur. Prikkels krijgen je kinderen, en jij, al genoeg als ze de deur uitstappen. En overbodig te zeggen, probeer je smartphone dit weekend, letterlijk, los te laten!

 

  1. Plan een spelletjesmiddag met ouderwetse gezinsspelletjes. Maak een circuit en doe alle spelletjes 15 minuten. Die tijd is lang genoeg en dan blijft iedereen het leuk vinden. Maak ook eens teams van je gezinsleden: papa en zoon tegen mama en dochter of omgekeerd. De kinderen tegen de ouders enz. Dit kan zowel binnen als buiten.
  2. Maak een lange bos- of strandwandeling. Laat je telefoon thuis en geniet van de omgeving. Als je probeert door de ogen van je kind te kijken zie je zoveel meer. Na een fikse wandeling is de verrassing met lekkere chocomelk of een ijsje heerlijk!
  3. Pyjama dag? Helemaal prima!
  4. Regenachtige dag? Pof zelf popcorn in de oven en eet die heerlijk warm voor de televisie met jullie favoriete film.
  5. Doe fluisterspelletjes. Laat je kinderen een zin bedenken en door fluisteren aan alle gezinsleden. Hilariteit gegarandeerd! 
  6. De kinderen mogen beslissen wat er gegeten wordt. En laat ze vooral meehelpen. De meeste kinderen vinden dat erg leuk.
  7. Houd het wel lekker simpel. Niets moet, alles mag. Laat je verwachtingen los en zie wat er gebeurt.

Wat is jouw ultieme tip voor het weekend om met je gezin te ontspannen? Geef je reactie hieronder.

<<