VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday: lekker vegetarisch

Veggie Friday: lekker vegetarisch

Steeds meer mensen kiezen er voor om één of meerdere dagen in de week vegetarisch te eten. Ze eten die dag(en) geen vlees of vis of schrappen dit helemaal uit hun voedingspatroon. Ze doen dit om gezondheidsredenen of omdat ze het zielig vinden voor dieren.

Bij ons thuis eten we nauwelijks vlees. Mijn kinderen zijn er volledig aan gewend dat er vrijwel nooit vlees of kip op tafel komt. Zo heel af en toe eten we nog wel kip of biologisch vlees, maar ze eten net zo graag pasta met veel groenten, vis, noten, eieren ed. Maar helaas heb ik geen tijd om iedere dag na mijn werk heel uitgebreid vegetarisch te koken en kom dus vaak uit op min of meer dezelfde gerechten.

Ik maak me dan ook wel eens zorgen of mijn kinderen wel alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Dus ga ik tegenwoordig vaker op zoek naar vegetarische gerechten die lekker zijn, gemakkelijk om te maken en gevarieerd en uitgebalanceerd zijn.

Met slechts 1 dag in de week een vegetarische maaltijd, behaal je al veel gezondheidsvoordelen. De meeste vegetarische gerechten bevatten namelijk minder verzadigde vetten en cholesterol en meer vezels, vitamine C en E en foliumzuur dan gerechten met vlees.

Onder de noemer ‘Veggie Friday’ deel ik graag smakelijke vegetarische recepten met jullie.

Succes en eet smakelijk!

<<