VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday: Peterseliesoep met kaascrackers

Veggie Friday: Peterseliesoep met kaascrackers

Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders ongeveer iedere 2 weken hetzelfde eten. Maar het is erg leuk en verrassend om eens iets anders op tafel te zetten. Een lekker vegetarisch recept wat past in een verantwoord eetpatroon. Zowel voor jou als je kinderen. Dit keer wordt het een voorgerecht: peterseliesoep met kaascrackers!

Voor moederdag kreeg ik van de kinderen het boek Puur Eten van Happinez en ik ben er echt fan van. Niet alleen vind je er tal van heerlijke vegetarische recepten, er staat ook heel veel informatie in over voedingsmiddelen. De recepten zijn niet moeilijk om te maken, maar zien er altijd verrassend uit. En ook je kinderen zullen de recepten meestal lekker vinden. Dit recept van de peterseliesoep vind je ook in het boek. Mijn kinderen vinden de soep lekker, maar zijn vooral dol op de zoute smaak van de kaascrackers..

Bron: Puur Eten van Happinez

Veggie Friday: Peterseliesoep met kaascrackers

Veggie Friday: Peterseliesoep met kaascrackers

Ingredienten

  • 1 grote bos verse bladpeterselie
  • 30 gram roomboter
  • 1 uit, gesnipperd
  • 2 kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom (light)
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

Pluk de blaadjes van de peterseliestelen en leg ze apart. Smelt de boter in de pan en bak de peterseliestelen samen met de ui en aardappel op matig vuur tot de ui glazig wordt. Blus af met de bouillon en kook zachtjes tot de aardappel gaar is. Hak de peterselieblaadjes grof en schep ¾ door de soep. Kook nog 5 minuten. Voeg de slagroom toe en pureer met de staafmixer.
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag. Maak enkele hoopjes van de Parmezaanse kaas (met veel ruimte tussen de hoopjes) en bak zachtjes tot de kaas is gesmolten. Keer de crackers voorzichtig om met een houten spatel. Haal ze uit de pan en laat afkoelen en hard worden op een stuk keukenrol.
https://www.lipstickmamas.nl/veggie-friday-peterseliesoep-met-kaascrackers/

Schep de soep in mooie soepkommen, bestrooit met de resterende peterselie en serveer met een kaascracker.

Eet smakelijk!

<<