VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday: Groentetaart zonder bladerdeeg

Veggie Friday: Groentetaart zonder bladerdeeg

Wie is er niet dol op taart? Ik houd er erg van, maar de meeste taarten zijn niet zo fijn voor de lijn. Ook veel hartige versies niet, doordat ze meestal een bodem van bladerdeeg bevatten. Deze keer in Veggie Friday dus lekker vegetarisch koken met dit recept voor een quiche met groenten en een bodem zonder bladerdeeg.

Deze quiche is fantastisch, bomvol gezonde groenten! Met een bodem van amandel- en boekweitmeel en olijfolie. Het recept komt van De Voedselzandloper, maar de groenten heb ik wel een beetje aangepast. Bij ons thuis houden we bijvoorbeeld niet van aubergine, dat wel in het originele recept zit. Varieer en gebruik gewoon groenten die je lekker vindt.

Dit heb je nodig voor 3/4 personen:

Garneer met verse blaadjes basilicum. Snijd de taart in punten en verdeel ze over de borden.

Eet smakelijk!

 

De taart is ook lekker met pompoen, broccoli en courgette. Varieer gewoon met groenten die je lekker vindt.

Voor meer ideeën voor vegetarisch koken, kijk je op de pagina Veggie Friday.

Voor meer Voedselzandloperproof gerechten is het Voedselzandloper kookboek misschien iets voor jou.

<<