VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday: Groentetaart zonder bladerdeeg

Veggie Friday: Groentetaart zonder bladerdeeg

Wie is er niet dol op taart? Ik houd er erg van, maar de meeste taarten zijn niet zo fijn voor de lijn. Ook veel hartige versies niet, doordat ze meestal een bodem van bladerdeeg bevatten. Deze keer in Veggie Friday dus lekker vegetarisch koken met dit recept voor een quiche met groenten en een bodem zonder bladerdeeg.

Deze quiche is fantastisch, bomvol gezonde groenten! Met een bodem van amandel- en boekweitmeel en olijfolie. Het recept komt van De Voedselzandloper, maar de groenten heb ik wel een beetje aangepast. Bij ons thuis houden we bijvoorbeeld niet van aubergine, dat wel in het originele recept zit. Varieer en gebruik gewoon groenten die je lekker vindt.

Dit heb je nodig voor 3/4 personen:

Veggie Friday: Quiche boordevol groenten (zonder bladerdeeg)

Veggie Friday: Quiche boordevol groenten (zonder bladerdeeg)

Ingrediënten

  • • 150 gram amandelmeel
  • • 50 gram boekweitmeel
  • • 2 eieren
  • • Parmezaanse kaas
  • • 2-3 knoflooktenen
  • • 1 rode ui
  • • 1 winterwortel
  • • 1 rode puntpaprika
  • • Struikje broccoli
  • • 1 prei
  • • ½ courgette
  • • ras el hanout
  • • water of rode wijn
  • • 125 gram geitenkaas
  • • verse blaadjes basilicum
  • • zout
  • • peper
  • • olijfolie

Instructies

Maak deeg van 150 gram amandelmeel, 50 gram boekweitmeel, 2,5 eetlepel olijfolie, 2 los geklopte eieren, zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas.
Bekleed de bodem van een springvorm van 20-22 cm met bakpapier en vet de opstaande rand in met wat olijfolie. Schep het deeg in de vorm. Het hoeft nog niet mooi te zijn. Zet het deeg in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling: Fruit in een braadpan 2-3 fijngesneden knoflooktenen met 1 gesnipperde rode ui.
Schraap 1 winterwortel schoon, snijd hem in de lengte doormidden en snijd hem in plakjes.
Snijd 1/2 courgette in de lengte doormidden en snijd er plakjes van.
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes.
Maak de puntpaprika schoon en snijd in kleine stukjes.
Doe alle groente in de pan. Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout en voeg wat vocht toe, water of rode wijn. Laat de groenten 10 minuten zachtjes garen.
Haal de bodem uit de koelkast, duw het deeg iets omhoog tegen de randen van de vorm en schep de groenten erop. Snijd 125 gram geitenkaas in stukjes en leg die op de groenten.
Zet de quiche in de oven op 200 graden en bak de taart gedurende 25 minuten.
Haal de quiche uit de oven, laat hem even afkoelen en snijd met een mes voorzichtig de rand los.
https://www.lipstickmamas.nl/veggie-friday-quiche-groentetaart-zonder-bladerdeeg/

Garneer met verse blaadjes basilicum. Snijd de taart in punten en verdeel ze over de borden.

Eet smakelijk!

 

De taart is ook lekker met pompoen, broccoli en courgette. Varieer gewoon met groenten die je lekker vindt.

Voor meer ideeën voor vegetarisch koken, kijk je op de pagina Veggie Friday.

Voor meer Voedselzandloperproof gerechten is het Voedselzandloper kookboek misschien iets voor jou.

<<