VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday: risotto met groene asperges en walnoten

Veggie Friday: risotto met groene asperges en walnoten

Het eerste recept in deze rubriek Veggie Friday! Een heerlijke risotto met groene asperges en walnoten. Ik heb er nog wat champignons aan toegevoegd voor wat extra groente. Mijn kinderen houden niet echt van asperges, maar je kunt prima variëren met bijvoorbeeld sugarsnaps. En daar zijn mijn kinderen wel dol op! Lekkere vegetarische recepten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Probeer deze maar eens!

Veggie Friday: risotto met groene asperges en walnoten

Veggie Friday: risotto met groene asperges en walnoten

Ingredienten

  • 15 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 350 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1,5 l kokendhete groentebouillon
  • 100 g groene aspergepunten
  • 200 g sugarsnaps
  • 40 g grof gehakte walnoten
  • 100 g champignons
  • raspsel van 1 citroen
  • zout en peper
  • chilivlokken
  • walnotenolie om te besprenkelen (naar keuze)
  • dunne sliertjes citroenschil, ter garnering
  • 029

Instructies

Verhit de boter en olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui al roerend 3-4 minuten, tot hij zacht is.
Voeg de rijst toe en schep de korrels 1 minuut om op matig vuur, zonder zet laten kleuren.
Voeg de wijn toe en roer tot hij bijna volledig is opgenomen.
Voeg geleidelijk, schep voor schep, de hete bouillon toe.
Blijf roeren en voeg de volgende schep pas toe als de vorige bijna volledig is opgenomen.
Voeg na 10 minuten de asperges en sugarsnaps toe.
029
Blijf roeren en voeg indien nodig bouillon toe.
Test de korrels na 5 minuten: ze moeten beetgaar zijn.
Roer er de walnoten en het citroenraspsel door. Voeg zout en peper naar smaak toe. En wat chilivlokken (of chilipoeder) voor wat meer pittigheid.
029
Neem de risotto van het vuur, sprenkel er indien gewenst wat walnotenolie over en schep hem losjes om.
https://www.lipstickmamas.nl/veggie-friday-risotto-met-groene-asperges-en-walnoten/

Garneer met dunne sliertjes citroenschil en serveer direct. Smakelijk eten!

De komende weken in deze rubriek nog veel meer lekkere vegetarische recepten!

<<