VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday: risotto met peultjes en knoflookkruim

Veggie Friday: risotto met peultjes en knoflookkruim

Risotto is één van mijn favoriete gerechten. Gemakkelijk te maken en altijd smaakvol. In het boek ‘Puur eten’ van Happinez stond dit fijne vegetarische recept, wat ik gelijk heb uitgeprobeerd. De combinatie met het broodkruim en kaas maakte het extra smaakvol. Het hele gezin smulde ervan. Let wel op met de hoeveelheid olijolie, want dat trekt natuurlijk in het broodkruim. 

 

“Eten is een noodzaak, maar verstandig eten is een kunst”

(La Rochefoucauld)

Veggie Friday: risotto met peultjes en knoflookkruim

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 60 ml olijfolie
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 75 gr grof broodkruim
  • 250 gr peultjes
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Verwarm de bouillon en zet het vuur laag.
Smelt de boter in een zware pan en fruit de sjalot tot deze glazig is. Schep de risotto erbij en roer tot alle korrels glanzen. Voeg na 2 minuten de wijn toe en zet het vuur hoog. Blijf roeren tot bijna alle wijn verdampt is.
Schep dan een soeplepel bouillon bij de risotto en laat al roerend garen tot bijna alles is verdampt. Ga zo door tot de rijst gaar is.
Maak intussen het knoflookkruim. Verhit de olijfolie met de knoflook en voeg het broodkruim toe. Bak het kruim goudbruin.
Voeg vlak voordat de risotto gaar is de peultjes toe, strooi de kaas erover, leg de deksel op de pan en laat 5 minuten staan.
Verdeel over de borden en bestrooi met het knoflookkruim.
https://www.lipstickmamas.nl/veggie-friday-risotto-peultjes-en-knoflookkruim/

Eet smakelijk!

<<