VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday: tijd voor stamppot!

Veggie Friday: tijd voor stamppot!

Prachtig he, als al die bladeren van de bomen zo mooi gekleurd zijn. De herfst vind ik een mooi seizoen. De natuur verandert van gedaante en maakt zich op voor de winter. Heerlijk om naar buiten te gaan voor een fijne boswandeling. En daarna lekker naar binnen en genieten van een heerlijke stamppot. Dus vandaag in de rubriek Veggie Friday een stamppot recept.

Dit heb je nodig voor 4 personen (hoofdgerecht):

Veggie Friday: tijd voor stamppot!

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 750 gr winterwortelen (of koop een zak gesneden wortelen en ui in één)
  • 500 gr uien
  • 40 gr boter
  • 500 gr belegen kaas
  • 250 gr gepelde walnoten
  • peper
  • zout

Instructies

Schil de aardappelen, was ze in snijdt ze in stukken.
Maak de uien schoon en snijdt ze in ringen. Maak de wortelen schoon en snijdt ze in reepjes.
Doe de aardappelen, wortelen en uien in een pan met 2,5 deciliter water.
Kook dit alles in ongeveer een half uur gaar.
Snijdt de kaas in kleine blokjes.
Hak de walnoten grof.
Giet de aardappelen met de wortelen en uien af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen, wortelen en uien fijn.
Roer er de boter, een beetje kookvocht en peper door.
Schep als laatste de kaasblokjes en de noten erdoor.
https://www.lipstickmamas.nl/veggie-friday-tijd-stamppot/

Schep de stamppot in vier diepe borden en geef er eventueel een jus bij.

IMAG0333

 

Eet smakelijk!

 

Bron foto boven artikel: Keijzers Kitchen

<<