VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Veggie Friday – Zoete aardappeltortilla met feta

Veggie Friday – Zoete aardappeltortilla met feta

Deze keer in de rubriek Veggie Friday een recept van Chicks Love Food. Ik ben fan van hun blog en dan met name van de recepten ‘5 or less’. Want met maximaal 5 ingrediënten maak je de lekkerste gerechten. Dit recept van zoete aardappel is erg lekker, gemakkelijk te maken en kost niet teveel tijd. Perfect voor drukke werkende mama’s dus!

 

Zoete aardappel is gezond

En wist je dat zoete aardappel erg gezond is? In deze zoete knol zit meer vitamine C dan in gewone aardappel en dat is onder meer goed voor een mooie huid. Maar het zit ook vol met betacaroteen en dat wordt in ons lichaam omgezet in vitamine A, wat goed is voor je ogen en weerstand. Bovendien zit er in zoete aardappel ook nog eens veel voedingsvezels die ervoor zorgen dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Helemaal prima dus!

Chicks Love Food hebben trouwens al hun ‘5 or less’ recepten gebundeld in een boek: ‘het 5 or less-kookboek. Een echte aanrader, ik heb er al veel uit gemaakt. Duim omhoog voor de boekweitpannenkoeken met broccoli en geitenkaas. En wat te denken van de Arabische filodeeghoekjes voor bij de borrel, superlekker.

 

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Deze tortilla is heerlijk al lunchgerecht, maar als je er een salade bij geeft, kan je hem prima eten als licht diner.

Eet smakelijk!

 

<<