VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Waarom een goede vriendin goud waard is

Waarom een goede vriendin goud waard is

“Je beste vriendin is goud waard. Nee, ze is alles waard”

Deze tweet kwam ik tegen en vond ik erg mooi. En het is zo waar. Met je beste vriendin deel je gevoelens en interesses. Je maakt dingen met elkaar mee. Je denkt waarschijnlijk over veel dingen hetzelfde en toch ook over veel dingen zo anders. Dat is niet erg, dat maakt de vriendschap juist boeiend.

 

De vriendschap is een bron van geluk, blijdschap, steun en troost. Zowel in goede als in minder goede tijden. Je voelt je veerkrachtiger en gelukkiger door de vriendschap met elkaar.

Met goede vrienden aan je zij voel je je gelukkiger. Mensen zijn sociale wezens en geen mens kan zonder contact met anderen. De mensen die bewust kiezen voor een min of meer kluizenaarsbestaan zijn zeldzaam. De mensen die ongewild weinig vrienden hebben, lijden daar vaak enorm onder.

Ik koester de vriendschap met mijn beste vriendinnen. Van die vriendinnen heb ik er maar een paar en ik vind dat ik ze te weinig zie, maar als we elkaar weer zien dan is het altijd goed. Met begrip en respect voor elkaar. Geen (ver)oordelen maar oprechte interesse. Ik ben dankbaar voor de aandacht, liefde en humor die ik van ze krijg en ik hoop er voor hen ook altijd zo te kunnen zijn zoals zij er voor mij zijn!

 

Tips om de vriendschap met je beste vriendin te versterken en te verdiepen:

• Maak tijd voor elkaar.
• Maak plezier met elkaar en creëer nieuwe herinneringen. Lach en feest veel samen en praat niet alleen over ‘problemen’.
• Je hebt meerdere vrienden in je leven nodig. Elke vriendschap vult jouw persoonlijkheid aan op een ander vlak. Net zoals jouw vrienden ook meerdere vrienden nodig zullen hebben naast jou. Maar die ene vriendin die je zo goed begrijpt, geef daar extra aandacht aan. Je voelt dat dit een vriendschap is voor altijd.
• Begrijp dat jullie veel delen maar ook verschillend zijn. Koester ook de verschillen. Dat maakt jullie uniek. Probeer elkaar niet te veranderen, focus op de gezamenlijke dingen en accepteer haar zoals ze is.
• Vriendschappen zijn gebaseerd op vertrouwen. Wees dus betrouwbaar.
• Wees er voor elkaar als dat nodig is. En luister dan met echte aandacht. Stel vragen om erachter te komen wat er speelt en oordeel niet. Een dergelijk goed gesprek (al dan niet na een paar wijntjes) verdiept de vriendschap enorm.

 

En deze dingen zou je eigenlijk wat vaker tegen haar moeten zeggen*:

1. Jij bent de leukste vrouw op aarde. Ik kan met je lachen, huilen, kletsen en dronken worden – en ik zou je voor niemand in willen ruilen.
2. Ik ben blij dat ik me in jouw nabijheid nooit ergens voor hoef te schamen.
3. Geloof me: ik zal altijd eerlijk tegen je zijn. Ook over je kleding, je gewicht en je kapsel. En jij moet ook altijd eerlijk tegen mij zijn.
4. Bel me. Anytime. Ook als het nergens over gaat. Júist als het nergens over gaat.
5. Jij bent de enige die al mijn geheimen weet. Dankjewel dat je ze veilig voor me bewaart.
6. Je bent mijn allerbeste vriendin. Dat weet je natuurlijk al, maar toch wil ik het nog even benadrukken.
7. Soms voelt het alsof ik een psycholoog heb. Maar wel een hele gezellige die een wijntje opentrekt terwijl ze me helpt met m’n problemen.
8. You look fabulous. Ja, ik weet dat dit je joggingpak is. Nou en? Meer heb je blijkbaar niet nodig.
9. Wil je me alsjeblieft op m’n plaats zetten als je vind dat ik dat verdien? Ik zal je er alleen maar meer om waarderen.
10. Al verhuis je naar de andere kant van de wereld: ik zal er altijd voor je zijn.
11. Je zit met me opgescheept vriendin. Voor nu en voor altijd. Ik hoop dat je dat net zo leuk vindt als ik.
12. Ik hou van jou. Nee, niet dat we nou moeten zoenen en knuffelen enzo. Maar het is wel zo. En ik vind het belangrijk dat je dat weet.

*Bron: Wendy van Poorten, Cosmopolitan,nl, september 2015

 

best-friend-quotes-for-girls

1 reactie

<<