VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Mama wil zakelijk succes? Ga flirten!

Mama wil zakelijk succes? Ga flirten!

Eh, flirten? Jazeker! Het is dé weg naar zakelijk succes, helpt je doelen te bereiken en omzetten te behalen. En nee, het heeft helemaal níets met seks of versieren te maken. Waarmee dan wel? Je leest het in dit artikel. Toen ik het boek ‘Hoe word ik een schat’ van Angelique van ’t Riet onder ogen kreeg, was ik meteen getriggerd. Dat is iets voor mij! Het boek leest fijn en staat vol met praktische tips en eye openers die je helpen je zakelijke doelen te verwezenlijken.

Wat is flirten?

Zakelijk flirten heeft niets met versieren of lichamelijk contact te maken. Geen knipoogjes naar je baas dus. Flirten in een zakelijke omgeving heeft volgens Angelique alles te maken met “het geven van positieve aandacht aan de ander, met als doel iets te bereiken.”

Het gaat om echt verbinding maken en luisteren zonder te oordelen. Niet zelf in de belangstelling willen staan, maar anderen laten bloeien en groeien.

Waarom zou je het doen? Wat levert het je op?

Door te flirten ontwikkel je meer zelfvertrouwen, leer je met meer gemak met jezelf en anderen om te gaan, gebruik te maken van je kracht, ruimte te geven in plaats van te nemen en verkrijg je zo persoonlijke en zakelijke successen. Want opdrachten worden je dan gegund!

Zelfvertrouwen staat aan de basis van succes, in alle relaties. Geef je positieve aandacht, dan krijg je die 9 van de 10 keer terug en dit geeft je een goed gevoel en meer zelfvertrouwen.

Wanneer doe je het?

Flirten kun je succesvol gebruiken in de volgende situaties:
• In gesprekken met collega’s of je baas

Tip: in het algemeen geven we weinig echte aandacht geven onze collega’s. Hoe vaak tik je niet gewoon door als een collega in de deuropening of aan je bureau staat om iets te zeggen of vragen? Niet echt respectvol. Je maakt al een verschil door een tikpauze in te lassen en even echt te luisteren en een vraag te stellen.

• In gesprekken met klanten
Vermakelijk maar belangrijk feit: mannen en vrouwen zijn heel verschillend en dat uit zich als volgt: vrouwen willen bij een probleem hier eerst met je over praten. Mannen zijn geneigd gelijk met oplossingen te komen. Heeft een vrouw een zakelijk probleem, dan wil  ze er eerst uitgebreid met je over praten. Een oplossing is niet haar eerste focus. Bij een man werkt het precies andersom en moet je juist snel met een oplossing komen.

• Tijdens netwerken
Tip: als je in een ruimte staat, bijvoorbeeld op een netwerkborrel, trek dan je wenkbrauwen eens op naar mensen die langslopen. Je zult merken dat ze op dezelfde manier teruggroeten en sneller naar je toe komen voor een praatje.

• Tijdens solliciteren

Een paar tips waar je op moet letten bij het flirten

 

 1. Wees je bewust van de eerste indruk die je maakt
  Als er zakelijk gezien weinig tot geen verschil in producten en prijzen is, dan maakt de ‘gun-factor’ het verschil. Houd lichamelijk altijd een beetje afstand en maak oogcontact als je iemand een hand geeft.
 2. Maak gebruik van non-verbale communicatie en lichaamstaal
  Ongeveer 55% van onze communicatie is non-verbaal. Als je je bewust bent van je non-verbale houding, kun je dit ook in je voordeel veranderen. Het gaat erom hoe toegankelijk je bent voor anderen. Dus geen gekruiste armen en/of enkels, krampachtig vasthouden van je schoudertas of een koffiekopje. Daarmee straal je geen openheid uit.Wat doe je wel?
  – Geef een gelijkwaardige handdruk: met beide handpalmen in verticale stand
  – Maak oogcontact. Vooral als je luistert, maar ga niet staren
  – Spiegel het gedrag van je gesprekspartner, maar overdrijf het niet
 3. Let op kleding en kleuren
  Ook hiermee geef je onbewust een signaal af. Wees je bewust van de kledingcode van een bepaald bedrijf en kies een kleur die bij je past. Kies je voor blauw, dan kom je betrouwbaar over. Handig als je dingen gedaan wilt krijgen. De andere kant is dat het ook wel als kil en gereserveerd wordt gezien. Groen daarentegen wordt als de kleur van de natuur gezien, rustig en veilig.
 4. Gebruik humor
  Lachen zorgt voor verbinding. Het kan het ijs breken, zorgen voor een ontspannen situatie en het is ook nog eens gezond voor je! De productie van endorfine stijgt wat ervoor zorgt dat je meer ontspannen bent. En bij lachen komt adrenaline vrij, wat zorgt voor extra energie. Stress verdwijnt en je ziet alles minder somber in. Dus lach!
 5. Houd rekening met etiquette, codes, waarden en normen: belangrijk hierbij is ‘handel met respect’.

 

Win het boek ‘hoe word ik een schat’ en word een flirt expert!

 

Wil je meer lezen en een echte flirt expert worden? Wij mogen 3 exemplaren van het boek ‘Hoe word ik een schat’ van Angelique van ’t Riet weggeven. Like en share het artikel en geef in een reactie hieronder aan waarom jij er graag eentje wilt hebben.

Mocht je er geen winnen, dan kun je het boek ook voor € 14,95 bestellen via www.zakelijkflirten.com.

 

<<