VOOR WORKING MOMS MET EEN ACTIEF LEVEN
Winter Efteling

Winter Efteling

He he, het is eindelijk winter! Herken je dat gevoel? Na weken van regen en wind, verlang je gewoon naar sneeuw, kou, ijspret, sneeuwballen, warme chocolademelk en glühwein.

Afgelopen zondag togen we met de hele familie en vrienden naar de Winter Efteling. Al jaren ben ik lid van de Bank Giro Loterij en die organiseerde een dag voor VIP-kaarthouders. Je betaalde slechts € 17,50 entree, kreeg een gratis parkeerkaart en een horeca voucher. Dat wilden we wel.

 

Sneeuw en gladheid

‘s Ochtends leek het weer nog even roet in het eten te gooien, want de weersvoorspelling beloofde niet veel goeds: sneeuw, gladheid, dichtslibbende wegen en daarmee veel chaos op de weg. Toch trotseerden we dit alles, want ja, die kaarten waren al gekocht en alleen die dag geldig. Op z’n Hollands wilden we dat voordeeltje niet laten lopen natuurlijk.

Misschien blijven de mensen vanwege het weer wel thuis, dacht ik nog. Aangekomen bij de Winter Efteling bleek dat niet het geval te zijn. Poeh, wat was het druk. Vooral bij de horeca. Bij sommige tentjes buiten was de Efteling daar niet op voorbereid, zo leek het, ging de bediening wat traag en werden onze voeten nóg kouder.

Alle buitenachtbanen waren dicht. Dat was goed nieuws. Voor oma dan, want nu wilden de kleinkinderen wèl in alle attracties waar oma wel maar de kleinkinderen meestal níet in willen. Er was genoeg te beleven voor 7 meiden en 1 stoere knul (en 6 volwassen vrouwen).

Villa Volta, Vogelrok, Droomvlucht, Fata Morgana en natuurlijk Symbolica. Een tip: neem daar het pad voor de single riders. Gezellig bij wildvreemden in het karretje. Scheelt je maar zo een half uur of langer wachten.

 

Als warme broodjes

De broodjes Unox-worst met Unox wintermuts gingen rap over de toonbank, die wel. Zoonlief hield het bij zijn eigen stoere muts, maar de meiden trokken eensgezind een oranje muts over hun oren. Ik voelde me even sneeuwwitje en haar 7 dwergen. Goed bedacht van Unox.

Nog een lekkere pannenkoek bij Polles keuken, met rammelende potten en pannen als decor en we konden de kou weer even aan voor het slotspektakel van Aquanura.

 

Stiekem vind ik de Winter Efteling leuker dan de gewone Efteling. De lichtjes, de sneeuw, de grote vuren, de live muziek, de glühwein, de hele sprookjesachtige sfeer. Magisch.

De wind, nattigheid en koude voeten.

Gewoon magisch.

 

Tagged

<<